ΡΟΗ
προηγ επομ

«Φωτιές» ανάβουν οι εκλογές – Για «θεσμική εκτροπή», κατηγορεί η κυβέρνηση τον Α. Τσίπρα

«Θεσμική εκτροπή» γιατί δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδιάζει καταλογίζει στον Α. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, με αφορμή το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικές εκλογές

«Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…» εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης, ανέφερε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012.

«Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες.

«Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012» συμπλήρωσε και τόνισε πως εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε επίσης πως οι προσπάθειες του κ. Τσίπρα είτε για διενέργεια πρόωρων εκλογών, είτε για ακυβερνησία θα πέσουν στο κενό, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της, καθώς αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και τον λαό.

Επισήμανε, τέλος, ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται ο κ. Τσίπρας έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια και «το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας…».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΙΤΗΜΑ, ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!