φίλης-o-συριζα-θα-καταργήσει-αμέσως-την-887999
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.05.2022 | 19:52

Φίλης: O ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει αμέσως την πανεπιστημιακή αστυνομία

Με διαρροή της ΕΛΑΣ που διακινείται σήμερα πανομοιότυπη σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πληροφορούμαστε ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ολοκληρώνει την «εκπαίδευσή» της και ετοιμάζεται να πιάσει «δουλειά» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η εκπαίδευση αφορούσε σενάρια με:

«εισβολές στον χώρο, καταλήψεις αιθουσών, επιθέσεις σε φοιτητές και καθηγητές, συμπλοκές ανάμεσα σε φοιτητές διαφόρων παρατάξεων, αντιμετώπιση βανδαλισμών, διακίνησης ναρκωτικών, ληστειών, κλοπών, ακόμη και παρεμπορίου […] βγαλμένα από πραγματικά συμβάντα που έλαβαν χώρα σε πανεπιστήμια ολόκληρης της χώρας τα τελευταία χρόνια».

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για σκηνές από θρίλερ γυρισμένο στην Κολομβία ή το Μεξικό, αλλά για την εικόνα που διακινούν για το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο. Χωρίς ντροπή, το δυσφημούν κατ’ εξακολούθηση, ενώ βέβαια έχουν φροντίσει να το πλήξουν με κάθε άλλο μέσο, με την επί τριετία νομοθέτησή τους.

Διαβάζουμε ακόμα ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη, εκεί που εκτυλίχθηκε πρόσφατα η αποτρόπαια επίθεση στους φοιτητές, η σκληρότητα της οποίας τρόμαξε ακόμα και κυβερνητικούς σχολιαστές, είναι σε εξέλιξη το «Σχέδιο Βιβλιοθήκη», με αξιωματικούς να «βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές προκειμένου από κοινού να καθορίζουν τις κινήσεις τους». Αποκαλύπτεται πώς αντιλαμβάνεται τον ρόλο του το υπουργείο Παιδείας, πώς αντιλαμβάνεται δυστυχώς τη θέση και τα καθήκοντά της η πρυτανική αρχή του ΑΠΘ.

Είναι λυπηρό. Ελπίζω οι εξελίξεις να μην είναι χειρότερες. Για μια ακόμη φορά: τα υπαρκτά προβλήματα στα πανεπιστήμια δεν αντιμετωπίζονται με βούρδουλα και οπλοφόρους. Γιατί τότε επιστρέφουν πολύ γρήγορα από την πλαϊνή πόρτα, με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει αμέσως την πανεπιστημιακή αστυνομία και θα αναστρέψει την πορεία απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου.