φίλης-αναρμόδιο-για-την-πανδημία-δη-887999
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.11.2021 | 14:33

Φίλης: «Αναρμόδιο» για την πανδημία δηλώνει το υπουργείο Παιδείας»

Μύδρους εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης προς την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στο υπουργείο παιδείας. Ο πρώην υπουργός παιδείας αναφέρεται στην ιχνηλάτηση που κάνει το υπουργείο στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός παιδείας αναφέρει ότι «Σήμερα μάθαμε ότι το υπουργείο Παιδείας κάνει μισή, και για αυτό επικίνδυνη ιχνηλάτηση στα σχολεία, αφού δε διαθέτει κανένα στοιχείο για τη μεταφορά της λοίμωξης από τους μαθητές προς την κοινωνία. Αυτό δηλαδή που είναι το πλέον κρίσιμο.»

«Επιτελική αναρμοδιότητα»

Και συνεχίζει λέγοντας «Στο υπουργείο Υγείας μας παρέπεμψε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή αν θέλουμε περισσότερα στοιχεία, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που είχα καταθέσει για την απουσία ιχνηλάτησης και -ξανά- για τα υπερπληθή τμήματα.

Είναι η ίδια «επιτελική αναρμοδιότητα» που εμποδίζει το υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει την πιο πρόσφατη οδηγία του ΕΟΔΥ της 10ης Σεπτεμβρίου 2021, για αραίωση των πιο πολυπληθών τμημάτων.

Εντυπωσιακά και τα υπόλοιπα κυβερνητικά «επιχειρήματα»: Γιατί διαμαρτύρομαι, μου απάντησε η υφυπουργός από το βήμα, αφού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαμε περισσότερες πολυπληθείς τάξεις! Συγκρίνει δηλαδή το 2017 και το 2018 με τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας!»

«Ο δε μέσος όρος ανά τμήμα παραμένει σταθερά… στους 17 μαθητές!»

Στην συνέχεια προσθέτει «Ο δε μέσος όρος ανά τμήμα παραμένει σταθερά… στους 17 μαθητές! Βολικό βέβαια, όταν στο δείγμα μπαίνουν χιλιάδες μικρά τμήματα στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Ενώ επίσης, «έχουν κλείσει μόλις 8 τμήματα», λόγω κρουσμάτων. Φυσικά! Με την εξωφρενική ρύθμιση να κλείνει ένα τμήμα όταν σημειώνονται κρούσματα στο 50% των μαθητών, πόσα θα είχαν κλείσει! Ας το έκαναν 90%, να μην κλείνει κανένα!

Δεν απαντάνε βέβαια όλες αυτές οι αλχημείες στη διάχυτη ανησυχία, τις διαμαρτυρίες και τις επιστολές των γονιών από όλη την Ελλάδα, για τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Διάβασα στην ολομέλεια, ενδεικτικά, επιστολή δυο γονιών από το 9ο Γυμνάσιο Αχαρνών στην Αθήνα, με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν με ποιο υγειονομικό και παιδαγωγικό κριτήριο συγχωνεύτηκαν τα 5 τμήματα στην τάξη της κόρης τους σε 4, με αποτέλεσμα τα 21 παιδιά να γίνουν 27.

Η «απάντηση – σταθμός» προς εμένα (γιατί τους γονείς τους περιφρόνησαν) ήταν ότι αυτό προβλέπει ο νόμος… που ψήφισαν πρόσφατα! Απάντηση, επισημαίνω, που δίδεται μια μέρα με ρεκόρ κρουσμάτων και νέα περιοριστικά μέτρα. Πρωτοφανής αδιαφορία, κολοσσιαία ανικανότητα, συνθηκολόγηση με το «κακό». Αυτά χαρακτηρίζουν πλέον την κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας.»

Δείτε το βίντεο