φαήλος-κρανιδιώτης-πρόθεση-συνεργασ-210460
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.01.2022 | 17:15

Φαήλος Κρανιδιώτης: Πρόθεση συνεργασίας με τον Μπογδάνο

Φαήλος Κρανιδιώτης: «Με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο δεν συνωμοτούμε, συζητάμε πολιτικά, ασφαλώς υπάρχει από την πλευρά μας πρόθεση συνεργασίας, θα ήμασταν ανόητοι αν δεν υπήρχε, αλλά προς το παρόν απλώς συζητάμε ως φίλοι με κοινές απόψεις.»

Αυτό ανέφερε ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και συμμέτοχος στη «Δημιουργία» με τον κ. Θάνο Τζήμερο, σχολιάζοντας τις επαφές τους με τον ανεξάρτητο βουλευτή, ενώ χαρακτήρισε «βλακεία» κάθε απόπειρα ταύτισής τους με την ακροδεξιά όταν ρωτήθηκε η αν η τελευταία αρθρογραφία κατά της Χ.Α. συνδέεται με πρόθεση των δύο, να αποτινάξουν τον χαρακτηρισμό του ακροδεξιού που τους έχει αποδοθεί από την Αριστερά.

«Ακραία είναι η πολιτική, η οποία λέει ότι στη χώρα μας θα μπαίνει όποιος θέλει, θα παίρνει χαρτιά όποιος θέλει, θα τον ταΐζουμε, θα τον ποτίζουμε, δηλαδή θα εγκρίνεται το δεύτερο πρόγραμμα “Εστία” που έχει ανακοινώσει πανηγυρικά ο κ. Μηταράκης, με το οποίο είπαν για 25.000 θέσεις, λέει, φιλοξενίας. Τι σημαίνει το πρόγραμμα Εστία; Σου πληρώνω το ενοίκιο για όλο το χρόνο, σου πληρώνω όλους τους λογαριασμούς, σου δίνω 400 ευρώ επίδομα κάθε ανήλικου, 250 για κάθε παιδί.

Δηλαδή δυο Αφγανοί με 4 παιδιά, 1800 ευρώ αφορολόγητα, περίθαλψη και σπίτι τζάμπα. Αυτό είναι ακραίο. Εμείς απλά κάνουμε κριτική σε πολιτικές και σε θέσεις, που έχουν βλάψει την πατρίδα. Η Χρυσή Αυγή έχει κάνει ένα κακό μεγάλο: κατασυκοφάντησε τις πατριωτικές ιδέες και όταν πάει ένας πολίτης σήμερα να πει κάτι απολύτως λογικό κατά της παράνομης μετανάστευσης του κολλάνε την ετικέτα του νεοναζί, του χρυσαυγίτη, του ακροδεξιού. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα να λέμε την αλήθεια.»

Σκληρός ήταν ο κ. Κρανιδιώτης στην κριτική του για τους αντιεμβολιαστές, έχοντας μάλιστα ο ίδιος και οι οικογένειά του την εμπειρία της νόσησης από κορωνοϊό: «Θεωρώ αισχρό και χυδαίο να προσπαθούν κάποιοι να εκμεταλλευτούν την πανδημία με θεωρίες συνομωσίας, διότι και έναν άνθρωπο να πείσεις, είτε για να βγάλεις λεφτά, είτε για να κερδίσεις ψήφους, είτε για να προσελκύσεις κλικ σε ένα site, είσαι εγκληματίας!»

Όσον αφορά την εκλογολογία και αφού σημείωσε πως «δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση στη χώρα», μεταξύ άλλων είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το μετάνιωνε πικρά αν γίνονταν τώρα εκλογές. Όλοι είδαμε τον πανικό στο βλέμμα του Τσίπρα όταν ο πρωθυπουργός του απάντησε στη Βουλή με χιούμορ πως θα ήθελε να τις προκηρύξει. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι καλή η συγκυρία για το συμφέρον της κοινωνίας με την εικόνα της πανδημίας, αλλά πιστεύω ότι μετά την άνοιξη του 2022 είναι πιθανό να μπει στον πειρασμό η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές.»