φ-κουβέλης-στην-ώρα-τους-οι-δημοτικές-257222
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.05.2013 | 21:06

Φ. Κουβέλης: Στην ώρα τους οι δημοτικές εκλογές

Την εκτίμηση ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με την χρονική μετάθεση τους, έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του στα Γιάννενα.

Ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι οι  αυτοδιοικητικές εκλογές, α΄ και β’ βαθμού, θα γίνουν στην ώρα τους,  όπως ο νόμος προβλέπει.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να διεξεχθούν ξεχωριστά οι αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές, με τις οποίες συμπίπτουν χρονικά, ή να γίνουν το Φθινόπωρο είπε: « μπορεί να  συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές, αυτό δεν έχει καμία σημασία,  σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνώ να υπάρξει, η οποιαδήποτε μεταβολή των πραγμάτων, σε σχέση με αυτό που προβλέπεται από την νομοθεσία».

Για τον ανασχηματισμό εκτίμησε ότι θα γίνει μετά το συνέδριο της ΝΔ.

Στις καλένδες η πρόταση των αυτοδιοικητικών της ΔΗΜΑΡ

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με  πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  κατά την πρώτη πανελλαδική σύσκεψη του τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ, τον περασμένο Φεβρουάριο η πλειοψηφία των δημάρχων του κόμματος είχε καταλήξει στην πρόταση  οι αυτοδιοικητικές εκλογές να πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή περίπου ένα εξάμηνο μετά τον Ιούνιο του 2014,  που ορίζει ο «Καλλικράτης». Ωστόσο, η πρόταση αυτή ποτέ δεν διατυπώθηκε δημοσίως, μέχρι,  σήμερα, ο Φ. Κουβέλης να την παραπέμψει οριστικά στις καλένδες.

Διαβάστε επίσης

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Μέση λύση» για την παράταση από τη ΔΗΜΑΡ

Στυλιανίδης: Δεν μας έχει απασχολήσει η παράταση θητείας αιρετών
Περιφερειάρχες: Τέσσερις απόψεις για την παράταση
Πρέσινγκ Βενιζέλου σε Σαμαρά για παράταση θητείας αιρετών