εύα-καϊλή-την-πέμπτη-η-κρίσιμη-ημέρα-γι-1110055
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.01.2023 | 23:00

Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η κρίσιμη ημέρα για την αποφυλάκισή της

Βαρύ είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες υπό την σκιά των αποκαλύψεων του Παντσέρι, όμως αγωνία έχει και η Εύα Καϊλή καθώς αυτά που θα πει μπορεί να κρίνουν και τη δική της μοίρα.

Η Εύα Καϊλή έχει ακρόαση από τις βελγικές αρχές αύριο Πέμπτη, η οποία έχει κλείσει ήδη ένα μήνα στη φυλακή. Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος από προχθές βρίσκεται στις Βρυξέλλες, μιλώντας στο Mega είπε ότι η Εύα Καϊλή θα δηλώσει αθώα και θα δώσει μάχη για να το αποδείξει.

Όπως και την προηγούμενη φορά, θα ζητήσει αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ωστόσο, πολλά θα κριθούν από το εάν αυτά που έχει πει o Παντσέρι δένουν την υπόθεση – τότε περιορίζονται οι πιθανότητες η Εύα Καϊλή να αλλοιώσει στοιχεία.

Γενικότερα, το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι τοξικό. Όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα διότι δεν γνωρίζουν ποιους άλλους θα «δώσει» ο Παντσέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο έγινε κλειστή συνάντηση του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή της ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο επικεφαλής Μάνφρεντ Βέμπερ έκανε λόγο για ατομικές και όχι κομματικές ευθύνες και προέτρεψε τους δεξιούς ευρωβουλευτές να μην επιτεθούν στους σοσιαλιστές παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής μπλεγμένοι είναι μόνο σοσιαλιστές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δεξιοί φοβούνται μην εμφανιστεί και κανένας «δικός τους» όσο εξελίσσεται η έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι φόβοι ο Παντσέρι να εμπλέξει και μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραμένουν. Κανένας δεν αποκλείει τίποτα. Το τεράστιο πολιτικό θέμα βέβαια θα προκύψει εάν εμπλέξει και στελέχη της Κομισιόν, είτε της τωρινής είτε της προηγούμενης.