εύα-καϊλή-έρευνα-και-στην-ελλάδα-για-ξέ-1105558
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 15.12.2022 | 13:58

Εύα Καϊλή: Έρευνα και στην Ελλάδα για ξέπλυμα και δωροληψία

Στο «μικροσκόπιο» και της ελληνικής δικαιοσύνης μπαίνει η Εύα Καϊλή καθώς η Οικονομική Εισαγγελία ξεκίνησε ποινική προκαταρκτική έρευνα για την ευρωβουλευτή. Στο πλαίσιο αυτής θα ερευνηθεί αν έχει τελέσει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, υπό την προϋπόθεση να μην διώκεται ήδη στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρίστος Μπαρδάκης έδωσε επείγουσα εντολή του σε 2 επίκουρους εισαγγελείς να ερευνήσουν εάν η Εύα Καϊλή έχει τελέσει τα παραπάνω αδικήματα ή κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Ο κ. Μπαρδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους εισαγγελείς να αιτηθούν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής από τις βελγικές αρχές, σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα.Θα ζητηθεί επίσης πιστοποιητικό για τη δικονομική πορείας της έρευνας.

Οι εισαγγελείς θα περιμένουν τις απαντήσεις του Βελγίου καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχιση της ποινικής έρευνας στην Ελλάδα είναι να μην έχει ασκηθεί στο Βέλγιο δίωξη για τις ίδιες πράξεις σε βάρος της Εύας Καϊλή.