Εξηγήσεις Καστανίδη για τη χθεσινή του αποχή: «Υπάκουσα τη συνείδησή μου»

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 10 Ιουλίου 2020 - 12:53
  • Comments Off

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του τοποθετείται σχετικά με την χθεσινή του απόφαση να απέχει από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των πορειών λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι  υπάκουσε στη συνείδησή του.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Real Fm είπε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες και συνομωσιολογικοί σχεδιασμοί. Να τελειώνουμε με αυτά(…) Έχει κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια και διατηρεί την ενότητα του χώρου και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τίθενται τέτοια σενάρια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «το Κίνημα Αλλαγής προσπάθησε αλλά οι βελτιώσεις δεν άλλαξαν τον σκληρό πυρήνα του νομοσχεδίου» γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να διαφοροποιηθεί από τη θέση του ΚΙΝΑΛ.

Ακόμα σημείωσε ότι «Μου μεταφέρουν ότι σήμερα σε κοινή γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ υπάρχει μια διατύπωση ότι ο Καστανίδης συμφώνησε να συνταχθεί με την πλειοψηφία. Σέβομαι πολύ περισσότερο το κόμμα μου από αυτούς που τα διαδίδουν αυτά και δεν θα αποκαλύψω τι συζητήθηκε. Έχουν επιλεκτική μνήμη. Αφού διαφώνησα ριζικά, στο τέλος της συνεδρίασης είχα ξεκαθαρίσει πως εμμένω στις απόψεις μου. Τώρα λένε πως στην πρώτη συνεδρίαση υποστήριξα ότι θα ψηφίσω ότι αποφασίσουμε. Αλλά δεν ήταν καν αυτό το αντικείμενο της συνεδρίασης. Είχαμε πει ότι θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε το νομοσχέδιο και θα επανατοποθετηθούμε. Ξεκαθάρισα επειδή οι βελτιώσεις ήταν οριακές πως εμμένω στις απόψεις μου».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «καταλαβαίνω πως μια συζήτηση πρέπει να οδηγεί σε πλειοψηφία και μειοψηφία. Μπορώ να αντιληφθώ κάθε θέμα. Υπάρχουν ορισμένα όμως που δεν ισχύει. Επί ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων δεν χωρεί παρά μόνο η αρχή της συνειδήσεως(…) Είναι απολύτως δικαιολογημένο να θέλει η πρόεδρος να συζητήσουμε. Είμαι Θεσσαλονίκη και ζήτησα να συνδεθώ με skype».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΚΙΝΑΛ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]