Εξεταστική Επιτροπή: Καταθέτει η επικεφαλής της ΕΑΔ, Αλεξάνδρα Ρογκάκου - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
Back

Εξεταστική Επιτροπή: Καταθέτει η επικεφαλής της ΕΑΔ, Αλεξάνδρα Ρογκάκου

Καταθέτει αύριο Παρασκευή ενώπιον της της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων, η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά μάρτυρα που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Επιτροπή.

Την Πέμπτη, όπως έγινε γνωστό, ότι η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή και η οποία είναι μόνη κάτοικος εξωτερικού ότι κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα.

Έπειτα από συζήτηση στην Επιτροπή και εξέταση προτάσεων, κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η πρακτική που έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις σε προηγούμενες Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές της Βουλής. Δηλαδή, να συνταχθεί από κοινού από τα μέλη της Επιτροπής ένα ερωτηματολόγιο να της αποσταλεί και εκείνη να απαντήσει γραπτά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!