εταιρεία-διαφημίζει-τις-δωρεές-προϊό-916401
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.06.2021 | 20:45

Εταιρεία διαφημίζει τις δωρεές προϊόντων της στο Μαξίμου

Όχι μόνο το πρωθυπουργικό ζεύγος ζει τον μύθο του -όπως έγραψε η «δημοκρατία» την περασμένη Πέμπτη-, αλλά κατάντησε το Μέγαρο Μαξίμου χώρο διαφήμισης και προώθησης ειδών διάφορων εταιριών, με τη σύζυγο του πρωθυπουργού να φωτογραφίζεται και να προβάλλεται ως… ινφλουένσερ!

Αναφερόμαστε στη διακόσμηση του Μεγάρου, που έγινε υπό την ευθύνη, την επιμέλεια και την εποπτεία της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι και προβλήθηκε προ ημερών από γνωστό αρχιτεκτονικό περιοδικό, με πολλές φωτογραφίες των εσωτερικών χώρων και της ίδιας ως «πρώτης κυρίας», όπως τη χαρακτήριζε το δημοσίευμα.

Η πρωθυπουργική σύζυγος δήλωνε σε εκείνο το δημοσίευμα ότι δεν δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα, καθώς αυτή ήταν η εντολή του συζύγου της («κάνε ό,τι θες αρκεί να μην υπάρχει κόστος για τον ελληνικό λαό» λέγεται ότι της είπε) και οι αλλαγές στη διακόσμηση έγινε από ομάδα δέκα εθελοντών, χωρίς όμως να κάνει γνωστό ποια ήταν αυτή η ομάδα, ποιος πλήρωσε τα υλικά και τι ανταλλάγματα δόθηκαν…

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι… ήρθε η αποκάλυψη και είναι κόλαφος! Εταιρία με έδρα στο κέντρο της Αθήνας δημοσίευσε στα δικά της social media… τα ανταλλάγματα του εθελοντικού της έργου. Φωτογραφίες από το εσωτερικό του Μεγάρου με τα είδη που πρόσφερε και με την κυρία του πρωθυπουργού να φωτογραφίζεται σε αυτά.

Συνοδεύει μάλιστα την ανάρτησή της με το κείμενο (ελεύθερη μετάφραση από τα αγγλικά): «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με την ειδική συνεργασία με την ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και την Ελληνίδα πρώτη κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Είναι μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε με τη μοναδική μας συλλογή από χαλιά στα δωμάτια και τα γραφεία του κτιρίου του αρχηγού της ελληνικής κυβέρνησης…»

Το θέμα όμως είναι μεγάλο και σοβαρό όχι μόνο από την ηθική του διάσταση, αλλά και από την πολιτική, καθώς το ιστορικό κτίριο, που είναι η έδρα της ελληνικής κυβέρνησης, γίνεται χώρος προβολής και διαφήμισης εταιριών σαν να είναι ιδιοκτησία της κυρίας Γκραμπόφσκι ή σαν να είναι η προσωπική κατοικία του ζεύγους Μητσοτάκη.

Οφείλονται εξηγήσεις από την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα δεν δικαιολογούνται να μην έχουν ασχοληθεί με το θέμα! Θα σιωπήσουν κι αυτά;

Πηγή: dimokratianews.gr