Εστίαση-Ψυχαγωγία: Επανέρχεται η συζήτηση για τους μεικτούς χώρους

Επί τάπητος τέθηκε εκ νέου, στο πλαίσιο εξέτασης όλων των ενδεχομένων σε θεωρητικό επίπεδο, το ζήτημα για το εάν, πέρα από αμιγείς εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους στην εστίαση, θα υπάρχουν και μεικτοί χώροι, έπειτα την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, στο μικροσκόπιο τίθεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα, με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η επιδείνωση στην επιδημιολογική εικόνα ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές στους σχεδιασμούς που έχουν ανακοινωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση να λειτουργήσουν από την 15η Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους, ενώ με το αρχικό πλάνο που έχει καταρτιστεί έδινε το δικαίωμα εισόδου και στους ανεμβολίαστους με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι συζήτηση για καθολική χρήση μάσκας. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως ότι η μάσκα ουδέποτε καταργήθηκε, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική τόσο στους κλειστούς χώρους, όσο και σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό.

Ως προς τις χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά για τα κέντρα διασκέδασης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι έλεγχοι σε κλειστούς χώρους θα είναι αυστηρότατοι, ενώ αντίστοιχοι έλεγχοι θα λαμβάνουν χώρα επίσης σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΜΑΣΚΕΣ, ΜΕΙΚΤΟΙ ΧΩΡΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]