ΕΣΡ: Απορρίφθηκε η πρόταση Βούτση -Προς συναίνεση, όμως, την Πέμπτη

Προάγγελος συναίνεσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, καθώς μετά την απόσυρση της πρότασης Πολύδωρα , υπέρ της πρότασης του Ν. Βούτση ψήφισαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Παράλληλα και η ΝΔ μέσω του Ν. Δένδια τόνισε ότι θα επανεξετάσει τη στάση της στη νέα συνεδρίαση, μετά την ψήφιση της τροπολογίας Παππά την Πέμπτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί η νέα (τελευταία κατά τα φαινόμενα) συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, υπέρ της πρότασης Βούτση για πρόεδρος Ρ. Μορώνη και αντιπρόεδρο, με τροποποίηση της τελευταία στιγμής μετά από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιου, τον Ν. Κιάο αντί του Β. Μουλόπουλου ψήφισαν 16 από τους 24 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι), παρών 6 (ΝΔ και ΚΚΕ), όχι 1 (Ένωση Κεντρώων), ενώ 1 (ΧΑ) απουσίαζε.

Να σημειωθεί ότι για να επιτευχθεί η πλειοψηφία των 4/5 απαιτούνται 19 ψήφοι, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι εφόσον την Πέμπτη που θα ψηφισθεί η τροπολογία Παππά με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες για τις τηλεοπτικές άδειες στο ΕΣΡ, όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ και έχει ζητήσει η ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει τέσσερα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων (σ.σ. ένα εκ των οποίων τον Β. Μεϊμαράκη που έδειξε και σήμερα συναινετική διάθεση), ψηφίσει υπέρ, τότε λύνεται ο γόρδιος δεσμός του νέου ΕΣΡ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΣΡ, ΠΕΜΠΤΗ, ΑΠΟΡΡΙΨΗ, ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, BOYΛΗ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΥΤΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!