Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για λουκέτο σε 300 σχολεία – ψυκτικούς θαλάμους της Δ. Μακεδονίας

Το θέμα της διακοπής της λειτουργίας 300 σχολείων στη Δυτική Μακεδονία, λόγω έλλειψης πετρελαίου, «πήγαν» στη Βουλή, με ερώτησή τους προς τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να ρυθμίσουν άμεσα όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες, ώστε να μην χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα λόγω έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας -αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας-, και επίσης εάν θα εξαιρέσουν τις σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου που επιβλήθηκε σε αυτές.

Διαβάστε επίσης:
Δήμαρχοι Δ. Μακεδονίας: Επ’ αόριστο λουκέτο στα σχολεία εάν δεν έρθει… πετρέλαιο

 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών για την αναγκαστική διακοπή μαθημάτων σε 300 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων για αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Θέμα: «Αναγκαστική διακοπή μαθημάτων σε 300 σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων για αγορά πετρελαίου θέρμανσης»

Στις 20/12/2012 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας) αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία αμέσως μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου, λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 27 του άρθρου 94 του νόμου 3852/2010.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, «Οι δραματικές περικοπές των σχετικών χρηματοδοτήσεων σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, μας οδηγούν πλέον στην επώδυνη απόφαση να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά, καθώς υπάρχει πλέον αδυναμία εφοδιασμού με πετρέλαιο θέρμανσης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χώροι μάθησης των παιδιών μας θα πρέπει να μετατραπούν σε «ψυκτικούς θαλάμους».

Όπως υπογραμμίζει στο ίδιο πλαίσιο και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, εκκρεμεί η Δ’ δόση του 2012 για τους ΟΤΑ που αφορά στις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μην μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης. Το πρόβλημα επιτείνει και η μη εξαίρεση των σχολικών επιτροπών από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση.

Επειδή είναι απαράδεκτο να μη λειτουργούν σχολεία, εξαιτίας της έλλειψης θέρμανσης

Επειδή τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονία, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης έχουν αυξημένες ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :
– Προτίθενται να ρυθμίσουν άμεσα όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες ώστε να μην χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα λόγω έλλειψης θέρμανσης στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας;

– Θα εξαιρέσετε τις σχολικές επιτροπές από τον αυξημένο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου που επιβλήθηκε σε αυτές;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Βαμβακά Τζένη
Γερμανίδης Αθανάσιος
Γεωργοπούλου Έφη
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Κουράκης Αναστάσιος
Ουζουνίδου Ευγενία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!