Στη Βουλή το «δωράκι» στη Χόκτιφ

Το θέμα που αποκαλύψε η aftodioikisi.gr  για το «δωράκι» ύψους 50 εκατ. ευρώ της  κυβέρνησης στη γερμανική εταιρεία Hochtief  λίγο πριν την αποχώρηση της από το αεροδρόμιο Σπάτων έφερε στην Βουλή με ερώτηση του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Παπαδημούλης.

Στην ερώτηση του με τίτλο «Σκανδαλώδης ζημία του Δημοσίου λόγω μη καταβολής δημοτικών τελών από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» ο κ. Παπαδημουλής αρχικά αναφέρει ότι «o ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλος, στις 29/3/2013, με την υπ’ αριθ. 16842/14350 απόφασή του, έκανε δεκτή την προσφυγή της γερμανικής εταιρείας Hochtief που διαχειριζόταν ως τώρα τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά της υπ’ αριθ. 620/12 απόφασης του Δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδας, με την οποία επιβλήθηκαν αναδρομικά από το 2007 δημοτικά τέλη«.

Στην συνέχεια επισημαίνει ότι από τη σύμβαση του Αεροδρομίου (Ν 2338/1995, άρθρο 25.6) προβλέπεται η δυνατότητα επιβολής και είσπραξης δημοτικών τελών υπέρ του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας, αλλά και των δήμων Παιανίας, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου και Κορωπίου, από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» (Δ.Α.Α. Α.Ε.).

«Σύμφωνα με τον Ν 3631/2008 (άρθρο 10, παρ. 2) η διαδικασία είσπραξης καθορίζεται, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η εν λόγω ΚΥΑ, πέντε χρόνια μετά, δεν έχει ακόμη εκδοθεί, εντελώς αδικαιολόγητα» τονίζει ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ..

«Η ακυρωτική απόφαση του κ. Καλογερόπουλου«, υπογραμίζει ο κ. Παπαδημουλής «επικαλείται μεν το παραπάνω ρυθμιστικό κενό, όμως στο σκεπτικό της υπάρχουν εκτιμήσεις που ουσιαστικά αναιρούν τις προβλέψεις του Νόμου, απαλλάσσοντας το Αεροδρόμιο από κάθε σχετική υποχρέωση«.

Καταλήγοντας ο βουλευτής ρωτα τους υπουργούς:
Για ποιό λόγο τα τρία συναρμόδια Υπουργεία καθυστερούν επί πέντε ολόκληρα χρόνια την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για τη διαδικασία επιβολής και είσπραξης δημοτικών τελών από τον «Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών»; Πότε προβλέπεται να εκδοθεί;
• Σε τι ποσό εκτιμώνται τα δημοτικά τέλη που οφείλει ο «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» προς τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας, τι μέρος έχει εισπραχθεί και τι προβλέπεται να εισπραχθεί; Έγιναν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες από το 1995 έως το 2008 για την είσπραξη των δημοτικών τελών σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ν 2338/1995; Αν ναι, τι απέδωσαν για το δημόσιο ταμείο; Αν όχι, ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό;

Δείτε εδω την απόφαση

Διαβάστε επίσης:

Hochtief: Κυβερνητικό «δωράκι» €50 εκατ. λίγο πριν την αποχώρηση

Χρ. Μάρκου: Θα διεκδικήσουμε τα €50 εκατ. από τους Καναδούς

Σε καναδικό φορέα ο Αερολιμένας Αθηνών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, HOCHTIEF


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!