Ερώτηση και από ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Ερώτηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν μια σειρά από προβλήματα για το «Βοήθεια στο σπίτι» λόγω «Καλλικράτη», όπως το πού θα ενταχθεί το πρόγραμμα και πώς θα μετακινηθεί το προσωπικό, με δεδομένο ότι θα υπάρχει συγχώνευση των ΝΠΔΔ ή ένταξή τους σε κοινωφελή επιχείριση του δήμου, σημειώνουν ότι μείωνεται δραματικά το φάσμα των δικαιούχων του προγράμματος και ερωτούν:

«1) Με ποιον τρόπο προτίθενται να λύσουν το ζήτημα που θα προκύψει από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινωφελών Επιχειρήσεων, αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», διασφαλίζοντας πως δεν θα χαθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας;
»2) Με ποιον τρόπο θα συνεχίσει να ωφελείται το σύνολο όλων όσοι έκαναν χρήση του προγράμματος, χωρίς να περιοριστούν οι ωφελούμενοι στη στοχευμένη ομάδα που ορίζεται από την κοινοτική χρηματοδότηση;
»3) Ειδικότερα, για την εφαρμογή του προγράμματος το τρέχον έτος και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, πώς ακριβώς θα γίνεται η διαδικασία εγγραφής τους στα μητρώα του ΟΑΕΔ;
»4) Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν ώστε οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα να μη χάσουν τα δεδουλευμένα τους, εξαιτίας της καθυστέρησης στην υπογραφή συμβάσεων;»

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Κουράκη και Κριτσωτάκη για το «Βοήθεια στο σπίτι, πατήστε εδώ.

Υπενθυμίζεται πως ερώτηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είχαν καταθέσει πρόσφατα και 21 βουλετές του ΠΑΣΟκ ζητώντας εξασφάλιση επιπλέον πόρων από ΕΣΠΑ και κράτος για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!