Ερώτηση 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα θέρμανσης

Επανεξέταση της απόφασης που αφορά στην κατάταξη ορεινών δημοτικών ενοτήτων και τοπικών κοινοτήτων στην κλιματική ζώνη των ορεινών περιοχών προκειμένου να αυξηθεί το χορηγούμενο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ζητούν με ερώτηση τους στη Βουλή 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επικεφαλής την Μαρία Θελερίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών ότι ολόκληροι δήμοι, όπως για παράδειγμα ο δήμος Σικυωνίων στο νομό Κορίνθου, έχουν καταταγεί σε κλιματική ζώνη που αφορά πεδινές περιοχές, παρά το γεγονός ότι από τις 36 τοπικές κοινότητες οι 32 είναι αμιγώς ορεινές, με υψόμετρο 1000 μέτρων και ως εκ τούτου θα έπρεπε να κατατάσσονται στην ζώνη Α’. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα στην Αχαΐα.

Αυτό έχει ως συνέπεια ότι η ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που προβλέπεται να μην καλύπτει ούτε το μισό της χειμερινής περιόδου με δεδομένο ότι η χρήση θέρμανσης στις περισσότερες ορεινές περιοχές ξεκινάει από αρχές Οκτωβρίου και συχνά φθάνει μέχρι και τον Μάιο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!