ερντογάν-αδύνατον-να-έχω-συνάντηση-με-1008368
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.06.2022 | 12:39

Ερντογάν: Αδύνατον να έχω συνάντηση με τον Μητσοτάκη

«Είναι αδύνατον να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Έχει τελειώσει. Πρέπει να συμμαζευτούν» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στη Μαδρίτη.

«Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.