Εργασιακό νομοσχέδιο: Ενστάσεις από βουλευτή της ΝΔ

Αιχμές για το εργασιακό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη άφησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου. Η ίδια εξέφρασε διαφωνίες σε αρκετά σημεία και ζήτησε βελτιώσεις.

«Χρειάζονται ασφαλιστικές δικλείδες σε συγκεκριμένα σημεία. Χρειάζεται να υπάρχει αύξηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Υπάρχει η δυνατότητα αίτησης του εργαζόμενου να διευθετήσει τον χρόνο εργασίας του. Το 8ωρο και το 40ωρο παραμένουν. Όμως γνωρίζουμε ότι η σχέση εργαζόμενου εργοδότη και εργαζόμενων δεν είναι μία ισότιμη σχέση γιατί υπάρχει μία σχέση εξάρτησης. Το λέω ως εργατολόγος» επισήμανε μιλώντας στο Blue Sky.

Η Άννα Ευθυμίου συνέχισε λέγοντας ότι το ΣΕΠΕ πρέπει να στελεχωθεί περισσότερο και να μη γίνει «νέο ΕΦΚΑ». Παράλληλα εμφανίστηκε αντίθετη και με τον τρόπο που επιχειρεί ο Κωστής Χατζηδάκης να εφαρμόσει τη ψηφιακή κάρτα ωραρίου. «Είναι σημαντική αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να μπουν όλοι. Να γίνει προτεραιοποίηση» ανέφερε με νόημα.

Τέλος, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην τηλεργασία, ζητώντας να μπουν ποσοστά τηλεργασίας. «Δεν μπορεί μία επιχείρηση να στέλνει όλο το προσωπικό της σε τηλεργασία. Να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά. Να επικαιροποιήσουμε στην τηλεργασία την έννοια του εργατικού ατυχήματος» κατέληξε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]