εργασιακά-και-ακρίβεια-καίνε-το-μέγ-548428
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.09.2021 | 12:18

Εργασιακά και ακρίβεια «καίνε» το Μέγαρο Μαξίμου

Το «κόκκινο» ποτάμι από τους διανομείς εργαζομένους της e-food προκάλεσε «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα εργασιακά τείνουν να εξελιχθούν σε αχίλλειο πτέρνα του κυβερνώντος κόμματος.

Οι οργανωμένες μοτοπορείες σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις από χιλιάδες διανομείς που ζητούν πλήρη ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα και βάζουν στο στόχαστρο το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη δημιουργεί «αναταράξεις» στην κυβέρνηση.

Εξάλλου οι διανομείς έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, ώστε να πιέσουν και να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και αναμένεται να έχουν ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

Οι εικόνες από τις εντυπωσιακά μαζικές μοτοπορείες, σε συνδυασμό με διάφορα… περίεργα ευρήματα των κυλιόμενων μετρήσεων που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτό διότι όλα δείχνουν πως σιγά-σιγά, η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι έχουν αλλάξει άρδην οι συνθήκες στα εργασιακά και πως αυτό που έρχεται θα περιγράφεται με τη φράση «εργασιακός μεσαίωνας» και θα θυμίζει τα σκοτεινά μνημονιακά χρόνια.

Εξάλλου, πέραν της e-food, ήδη αρκετές εταιρείες φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει τις απόπειρες εκβιασμού των εργαζομένων τους ώστε να μεταβάλουν επί τα χείρω τη μεταξύ τους σχέση, με τελικό στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη κερδοφορία.

Όλα αυτά προφανώς και δημιουργούν μία εύφλεκτη κοινωνική ύλη, που, σε συνδυασμό με το τελεσίγραφο του Άδωνι Γεωργιάδη στους μικρομεσαίους ότι «είτε θα συγχωνευθούν, είτε θα κλείσουν», μπορεί να οδηγήσει την κοινωνία σε εκρηκτικές καταστάσεις…

Η «καυτή» πατάτα των εργασιακών σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στο ρεύμα και το φυσικό αέριο προμηνύουν ένα πολύ δύσκολο Χειμώνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία τελικά μπορεί την Άνοιξη να οδηγηθεί στο «ξέφωτο» των εκλογών για να μην ναυαγήσει οριστικά…