Επιστολή Γιάννου Παπαντωνίου: Oδηγούν σε ηθικό και βιολογικό θάνατο έναν άνθρωπο

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, σε μια προσπάθεια διεθνοποίησης της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του, οδηγεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κρατούμενος πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, απέστειλε δημόσια επιστολή προς τον Άρειο Πάγο, τους Έλληνες βουλευτές και τον Επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης.

Με δημόσια επιστολή που έστειλε, δια του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο κ. Παπαντωνίου, αναφέρει ότι η εισαγγελική πρόταση με βάση την οποία του καταλογίζεται ως ζημία του Ελληνικού Δημοσίου όλο το κόστος της αναβάθμισης των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελεί «ανεπίτρεπτη λογική και αποδεικτική ακροβασία».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσα να γράφω σελίδες για τις κατακλυσμιαίες αντιφάσεις και τα λογικά κενά των εισαγγελικών πορισμάτων, που οδηγούν νομοτελειακά στον ηθικό και βιολογικό θάνατο ενός ανθρώπου, αλλά είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα αφιερώσει χρόνο για να τις διαβάσει. Οι καμπάνες των ατεκμηρίωτων κατηγοριών σε βάρος πολιτικών έχουν αρχίσει να χτυπούν, αλλά κανείς δεν θυμάται τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ και τον ποιητή Τζόν Ντόν που έγραψαν «και γι’αυτό ποτέ μη στείλεις να μάθεις για ποιόν κτυπά η καμπάνα. Χτυπά για σένα», τιμημένε αντιπρόσωπε των πολιτών, κατασυκοφαντημένε πολιτικέ».

Τέλος, στην επιστολή ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει πως σέβεται απόλυτα την δικαστική ανεξαρτησία, γνωρίζει τις θεσμικές δυνατότητες των σεβαστών αποδεκτών της παρούσης δημόσιας επιστολής, και αναμένει επιθέσεις επειδή ασκεί το ιερό υπερασπιστικό του καθήκον αλλά εξακολουθεί να πιστεύει βαθιά ότι «η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!