Επιμένει η Iskra: «Στη Βουλή η απαράδεκτη συμφωνία, με διάτρητες – απαράδεκτες διαδικασίες»

Μετά τη σκληρή ανακοίνωση από τον υπουργό Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, προς τον Αλέξη Τσίπρα όπου του ζητούσε να πάρει πίσω τη συμφωνία έστω και στο και πέντε, ο κ. Λαφαζάνης συνεχίζει να εκφράζει την πλήρη του άρνηση να ψηφίσει απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο. Στο iskra μάλιστα δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο: «Στη Βουλή η απαράδεκτη συμφωνία, με διάτρητες – απαράδεκτες διαδικασίες».

Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα το νομοσχέδιο εισήχθη για ψήφιση στη Βουλή με διαδικασίες που «παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή» υπογραμμίζεται και σημειώνεται πως με το πολυνομοσχέδιο «αφαιρούνται άρον – άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως».

Διαβάστε το άρθρο:

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΜΕ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ – ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!

3,5 ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Με διάτρητες – απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, εισάγεται την Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

iiii

Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου που κατετέθη από την κυβέρνηση, αφαιρούνται άρον – άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως !

Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει ετησίως 2,4 δισ. ευρώ, 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ενώ από τις κύριες συντάξεις θα χαθούν 850 εκατ. ευρώ ετησίως από την αύξηση του ποσοστού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ !

Και αυτά είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τριτο-μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια πολυνομοσχέδια για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μνημονιακή συμφωνία.

Μέτρα που περιέχονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και θίγουν συμφέροντα πλούσιων ομάδων, μόνο ως «ασπιρίνες» και «άλλοθι» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.

Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης.

Η Ελλάδα, εφ’ όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα – γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΙΣΚΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!