Επιφυλακτική η Α. Πελώνη για την έξοδο του Πάσχα.

  • Απο Aftodioikisi News
  • 13 Απριλίου 2021 - 12:39
  • Comments Off

Επιφυλακτική η Α. Πελώνη για την έξοδο του Πάσχα.

Επιφυλακτική εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη για την έξοδο του Πάσχα.

«Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Διαφαίνεται μία μικρή σταθεροποίηση. Δεν είμαστε όμως σε θέση αυτή τη στιγμή να πούμε κάτι οριστικό. Θα το δούμε όταν έρθει η ώρα του. Θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν οι μέρες, να δούμε πώς εξελίσσεται η πανδημία. Συνεχίζεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Η κ. Πελώνη εξέφρασε ικανοποίηση για την πρώτη μέρα λειτουργίας των Λυκείων.

«Διατέθηκαν για την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων πάνω από 420.000 self test, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας σ’ αυτό το μέτρο. Κάτι που προκαλεί ικανοποίηση. Τα επιβεβαιωτικά αποτελέσματα αυτών των test, θα δηλώνονται χωριστά στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Όλοι αναλογιζόμαστε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Οι  ασυμπτωματικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό  όχι μόνο στη σχολική αίθουσα και στη σχολική κοινότητα, αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον» επεσήμανε.

¨Όπως είπε η κυρία Πελώνη «τα self test είναι ένα πολύ σημαντικό, συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς και  τη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Είναι συμπληρωματικό, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους καθημερινούς χιλιάδες ελέγχους που γίνονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και το «τείχος» ανοσίας που χτίζεται σιγά σιγά με τον εμβολιασμό» σημείωσε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΞΟΔΟΣ, ΠΑΣΧΑ, ΠΕΛΩΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!