ένταση-στην-επιτροπή-θεσμών-κοντολέω-1045898
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.09.2022 | 19:30

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών -Κοντολέων: Δεν ενημερωνόταν ο Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις

Ένταση επικράτησες στην Επιτροπή Θεσμών για τις παρακολουθήσεις!

Το απόρρητο επικαλέστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων όσο και ο τέως γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά την ακρόαση τους από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κοντολέων είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπής πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή το Γραφείο του ενημερώνονταν για άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Φέρεται ακόμη να ανέφερε πως ενημερώνονταν μόνον από υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα εάν αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως ο κ. Κοντολέων αρνήθηκε να απαντήσει εάν καταστράφηκε ο φάκελος με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ο κ. Δημητριάδης όταν ρωτήθηκε αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί, απάντησε πως δεσμεύεται από το το απόρρητο και πως δεν λέει ούτε ναι ούτε όχι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλας φέρεται να είπε πως η επισύνδεση των κινητών τηλεφώνων των κ.κ. Σαγιά και Πιτσιόρλα ξεκίνησε το 2014. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδέποτε ο κ. Δραβίλας παραδέχτηκε ότι η υπόθεση της Ζακύνθου ξεκίνησε επί των ημερών του κι ότι αναφέρθηκε στην υπόθεση της Οξυάς η οποία είχε μόνο μια επισύνδεση και όχι πολλές, όπως στην υπόθεση της Ζακύνθου που έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά άλλες πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης τα μπέρδεψε, καθώς από τη μια είπε ότι δεν παρακολουθούσε κανένα πολιτικό πρόσωπο, αλλά από την άλλη επιβεβαίωσε έμμεσα την παρακολούθηση Σαγιά-Πιτσιόρλα, λέγοντας ότι αυτοί μιλούσαν με πολλούς που εμπλέκονταν σε μια αγοροπωλησία του Εμίρη του Κατάρ και έτσι τους άκουγαν. Επίσης, φέρεται να κάλυψε τον κ. Κοντολέοντα λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι όλες οι επισυνδέσεις είναι νόμιμες γιατί δεν μπορούν να γίνουν παράνομες.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται ακόμη να ανέφερε πως δεν μπορεί να προβληθεί απόρρητο ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή την οικογένεια του.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρουμπάτης υποστήριξε ότι η παρακολούθηση εκλεγμένων βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών συνιστά απόλυτη παραβίαση του Συντάγματος.

Επίσης, ο Γιάννης Ρουμπάτης που ρωτήθηκε για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ φέρεται να απάντησε ότι δεν υπήρχε εμπλοκή της ΕΥΠ και ότι έχει ενημερώσει για αυτό το ΚΚΕ.

Δείτε ακόμη:

Επιτροπή Θεσμών-παρακολουθήσεις: Πώς ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση ακρόασης