Categories: Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Τι σηματοδοτεί η κατακόρυφη μείωση των τουρκικών παραβιάσεων

Ελληνοτουρκικά: Τη στιγμή που τουρκικές οικογένειες κοιμούνται σε βαγόνια τρένων, μετά την κατάρρευση των σπιτιών τους λόγω του σεισμού, και η Ελλάδα θρηνεί 57 θύματα λόγω σύγκρουσης των δικών τους βαγονιών, οι ελληνικοί ουρανοί φαίνεται να έχουν «καθαρίσει» από τουρκικά F-16. Ωστόσο, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα που δημοσιεύει το ΓΕΕΘΑ, οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου έχουν μηδενιστεί αγγίζοντας ιστορικό «ρεκόρ». Τον Μάρτιο δεν έχει καταγραφεί ούτε μία παραβίαση από τουρκικό αεροσκάφος ακόμα και μη επανδρωμένο. Από τον Φεβρουάριο μάλιστα δεν πραγματοποιήθηκε καμία υπερπτήση ελληνικού εδάφους.

Η μεγάλη «βουτιά» στις παραβιάσεις, τόσο στον αέρα, αλλά και στη θάλασσα συμπίπτει χρονικά με τους μεγάλους σεισμούς στη νοτιοανατολική Τουρκία που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 54.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό 120.000 (σε Τουρκία και Συρία).

«Είναι προφανές ότι υπάρχει μια τάση από την Τουρκία να μειώσει την ένταση» αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ, εκτιμώντας ότι αυτό οφείλεται στις εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας μετά τους σεισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η ένταση στο Αιγαίο έχει νόημα εάν μπορείς να το κεφαλαιοποιήσεις», σημειώνοντας ότι τους Τούρκους «τους συμφέρει να κρατήσουν ήπιο προφίλ».

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Ωστόσο, παρά την εκτόνωση στα ανατολικά σύνορα της χώρας, εμπειρογνώμονες και ειδικοί κρατούν μικρό καλάθι. Για όσους παρατηρούν με προσοχή τα ελληνοτουρκικά, το βασικό ερώτημα που πρέπει να απασχολεί την Αθήνα είναι εάν οι Τούρκοι αλλάζουν κάτι σε στρατηγικό επίπεδο. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ αυτό δεν συμβαίνει.

Υπάρχει μια δομική κλιμάκωση και «θα ήταν λάθος η κοινή γνώμη στην Ελλάδα να θεωρήσει ότι Τουρκία κατεβάζει τον πήχη ως προς τις επιδιώξεις της» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πράγματι, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά. Το έτος 2022 μάλιστα σημείωσαν ιστορικό υψηλό ήδη από την δεκαετία του 1980 ξεπερνώντας τις 11.000 παραβιάσεις, δίχως η ΕΕ να παρέχει κάποια εγγύηση, όπως υποσχόταν το ελληνικό πολιτικό προσωπικό.

«Αυτόν τον καιρό ο Ερντογάν θέλει να έχει μια θετική δέσμευση των Αμερικανών για τα αεροπλάνα και με αυτό το σκεπτικό λειτουργεί όπως λειτουργεί, εφαρμόζοντας μια τακτική μια στο καρφί και μια στο πέταλο» τονίζουν οι αρμόδιοι.

Comments are closed.


Recent Posts

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν, Σούπερ Μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπηρεσίες

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου. Μετρό, Ηλεκτρικός, λεωφορεία και Τραμ θα κινηθούν με δρομολόγια Κυριακής – αργιών. Τα…

6 λεπτά ago

Αρνητικός στο τεστ κορωνοϊού ο Μητσοτάκης

Αρνητικός στο τεστ που υποβλήθηκε για τον κορωνοϊό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η είδηση έγινε γνωστή από δική του ανάρτηση…

17 λεπτά ago

Σάμος: Βόας προκάλεσε πανικό στο Καρλόβασι

Βόας εντοπίστηκε στο Καρλόβασι της Σάμου, κοντά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, προκαλώντας πανικό σε όσους έτυχε να περνούν από το σημείο…

23 λεπτά ago

Θλίψη: Πέθανε ο Γιώργος Γεωργίου

Πέθανε ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, σε ηλικία 71 ετών. Ο Γιώργος Γεωργίου ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικούς…

32 λεπτά ago

Κοινωνικός Τουρισμός: Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ώρες απομένουν ακόμα για τις αιτήσεις δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός της ΔΥΠΑ, για την περίοδο…

44 λεπτά ago

Αβραμόπουλος: “Βλέπει” νέο παράθυρο φιλίας στα Ελληνοτουρκικά

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Τουρκία και για τις σχέσεις με την Ελλάδα μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο…

58 λεπτά ago