ελλάδα-σε-ερντογάν-δεν-μπορείτε-να-πλή-1026572
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.06.2022 | 16:21

Ελλάδα σε Ερντογάν: Δεν μπορείτε να πλήξετε την εθνική μας κυριαρχία, σταματήστε τις προκλήσεις

Το νέο, ακραία προκλητικό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που με φόντο το πεδίο της άσκησης EFES 2022, εξαπέλυσε νέες απειλές σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, δεν έμεινε αναπάντητο από την Αθήνα. Το μήνυμα σαφές: η Τουρκία δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας γι’ αυτό ας καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Με στρατιωτικό καπελάκι και αντίστοιχο μπουφάν, σε… ζωντανή σύνδεση για να τον ακούσει το εσωτερικό της Τουρκίας και φυσικά με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο πλευρό του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να καλέσει την Ελλάδα να… έρθει στα συγκαλά της (!), να σταματήσει τον εξοπλισμό των νησιών της, διαμηνύοντας δε «δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά», σε μια ακόμη ευθύτατη απειλή της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας!

Η απάντηση της Ελλάδας στον Τούρκο πρόεδρο ήρθε από τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου. «Οι ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», διεμήνυσε η Αθήνα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Του διαμηνύθηκε επίσης ότι η Τουρκία «με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία».

Γι’ αυτό και καλείτε να σταματήσει τις προκλήσεις και να καταλάβει ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του διαλόγου, στο πλαίσιο τους διεθνούς δικαίου και του σεβασμού της κυριαρχίας ενός άλλου κράτους!

Όλη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας».