ελένη-τουλουπάκη-απολογείται-στις-23-ια-1119880
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.01.2023 | 20:06

Ελένη Τουλουπάκη: Απολογείται στις 23 Ιανουαρίου στο Ειδικό Δικαστήριο

Την μεθεπόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 θα απολογηθεί η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Σήμερα, έκλεισε ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης των υπουργών.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσαν σήμερα 5 μάρτυρες υπεράσπισης της εισαγγελικής λειτουργού.

Πρώτος κατέθεσε ο καθηγητής ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης, ο οποίος είναι συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της εισαγγελέως και την πορεία της στον εισαγγελικό κλάδο, ενώ χαρακτήρισε την κ. Τουλουπάκη ως ιδανική λειτουργό για την Εισαγγελία Διαφοράς.

Ο δημοσιογράφος Γεώργιος Λακόπουλος ήταν ο δεύτερος μάρτυρας ο οποίος χαρακτήρισε εκφοβισμό στο πρόσωπο της κυρίας Τουλουπάκη τις επιθέσεις που δέχθηκε όταν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε άδικες τις επιθέσεις αυτές.

Ο Ευάγγελος Ξυνός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνάδελφος του αδελφού της κυρίας Τουλουπάκη, ήταν ο τρίτος μάρτυρας ο οποίος εκφράστηκε με θετικά για την εισαγγελική λειτουργό.

Τέταρτος μάρτυρας κατέθεσε η Αργυρώ Μαστοράκη υπάλληλος της Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ (επιστημονικό προσωπικό), η οποία εκ της θέσεως της είχε ερευνήσει (άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ.) τον Αντώνη Σαμαρά, Ιωάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Βγενόπουλου. Η κυρία Ξυνού επισήμανε ότι δεν δέχθηκε ποτέ κάποια παρέμβαση στο έργο της, τόσο από την κυρία Τουλουπάκη, όσο και από τους τότε επίκουρους εισαγγελείς.

Τέλος, πέμπτη και τελευταία μάρτυρας κατέθεσε η υπάλληλος της ΑΑΔΕ Κωστούλα Ταραντίλη, η οποία χαρακτήρισε την κυρία Τουλουπάκη τυπική στα υπηρεσιακά της καθήκοντα με την οποία είχε άριστες σχέσεις, όπως άριστες σχέσεις είχε η εισαγγελική λειτουργός και με τους άλλους συνεργάτες της.