εκτεθειμένη-η-κυβέρνηση-για-την-αποκ-1008203
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.04.2022 | 16:00

«Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για την αποκρουστική εικόνα του μαχητή του Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο»

«Είδαμε έναν πολύ κακό ηθοποιό με έναν εξίσου κακό σκηνοθέτη», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος στο The Press Project, δηλώνοντας συγκλονισμένος για το γεγονός ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο δόθηκε βήμα σε νεοναζί μαχητή του τάγματος Αζόφ.

«Η ομιλία Ζελένσκυ στη βουλή αποτελεί όνειδος για την Ελληνική Δημοκρατία και η ιστορία του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, ενώ αφήνει απόλυτα εκτεθειμένη την ελληνική κυβέρνηση, τη ΝΔ και όσα κόμματα παραβρέθηκαν. Πέραν των ανιστόρητων αναλύσεων και περιγραφών του κ. Ζελένσκυ περί ελληνικού πολιτισμού και πως αυτός επέδρασε κατά τον 10ο-11ο αιώνα στην Ουκρανία, πρέπει να θυμίσουμε ότι την εποχή εκείνη στο Κίεβο ήταν το γνωστό βασίλειο των Ρους, το οποίο είναι η κοινή κοιτοίδα των Ρώσων, των Ουκρανών και των Λευκορώσων, ενώ η έννοια Ουκρανία δεν είχε κάνει ανακαλυφθεί. Αυτό που κάνει τρομακτική ενύπωση, αλλά και αηδία, είναι η υπόσχεση πως όταν ξαναχτιστεί η Μαριούπολη και οι ιστορικές ελληνικές πολιτισμικές παρακαταθήκες στην νότια Ουκρανία ώστε να ζήσουν ξανά μονιασμένοι οι Έλληνες με τους Ουκρανούς, παρότι ήταν η κυβέρνηση του ίδιου που ψήφισε τους νόμους περί ‘αυτοχθόνων λαών’. Επρόκειτο για μία νομοθεσία που ξεσήκωσε θύελες εντός της Ουκρανίας και η οποία εξαίρεσε τους Έλληνες», επισήμανε ο Κ. Ήσυχος.

Αξίζει να υπενθύμισουμε τις προηγούμενες δηλώσεις του Σεργκέι Γκαλάνι, ιστορικού και μέλους της Λέσχης Φίλων της Κριμαίας, στο TPP με αφορμή τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή από ουκρανικά πυρά, σχετικά με την πολιτική του καθεστώτος του Κιέβου για τον εξουκρανισμό όλων τους τομέων της ζωής των λαών που κατοικούν στην Ουκρανία και έτσι να τους αφομοιώσουν. Όπως είχε εξηγήσει ο Σεργκέι «ο νόμος για τον ολικό εξουκρανισμό ψηφίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες της προεδρίας του πρώην προέδρου Ποροσένκο και υπογράφηκε από τον ίδιο λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Ζελένσκι. Ήδη ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, το 2021, κατέθεσε στο Κοινοβούλιο της Ουκρανίας σχέδιο νόμου ‘Για τους αυτόχθονες λαούς της Ουκρανίας’ (αριθ. 5506), ως ‘κατεπείγον’, που σημαίναι πως απαιτεί επείγουσα εξέταση. Ο νόμος αυτός χώριζε το σύνολο του πληθυσμού της χώρας σε τρεις ομάδες: το επίτιμο έθνος, το οποίο έχει όλα τα δικαιώματα, τους αυτόχθονες λαούς, με την ύπαρξη των οποίων το επίτιμο έθνος αναγκάζεται να συμβιβαστεί λόγω μιας σειράς περιστάσεων. Και η τρίτη, ίσως η πολυπληθέστερη, η οποία περιλαμβάνει όλους τους άλλους – Ρώσους, Λευκορώσους, Πολωνούς, Εβραίους, Ούγγρους, Έλληνες και ούτω καθεξής, στην πραγματικότητα, εκπροσώπους περισσότερων από εκατό εθνοτήτων, τα δικαιώματα των οποίων δεν εγγυάται κανείς».

Ο Κ. Ήσυχος σχολίασε ότι «ο Ζελένσκυ έχει εκπαιδευτεί καλά όταν μιλάει στα διάφορα κοινοβούλια ανά τον κόσμο, να χαϊδεύει τα αφτιά, τις ιδιαιτερότητες και τις ευαισθησίες του κάθε λαού και κοινοβουλίου που τον ακούει. Αναρωτιέμαι αν το απόγευμα που θα μιλήσει στη κυπριακή βουλή, θα αναφερθεί στη τουρκική εισβολή του ’74». Επανέλαβε ότι «είναι απόλυτα εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ΚΙΝΑΛ. Αναρωτιέμαι πως θα δικαιολογήσουν στον ελληνικό λαό που αντίκρυσε στις οθόνες έναν -υποτίθεται- Έλληνα ομογενή, για τη ταυτότητα του οποίου προσωπικά αμφιβάλλω καθώς δεν αναφέρθηκε το επώνυμό του, ο οποίος δεν ήξερε να πει ούτε μια ελληνική λέξη, παρότι η ελληνική ομογένεια διδάσκεται την ελληνική γλώσσα τα τελευταία 60 χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, όπου υπάρχουν τμήματα ελληνικής φιλολογίας, πολιτισμού και κλασικής ιστορίας. Μάλιστα, αυτό που φανερώνει την αποκρουστική εικόνα που αντικρύσαμε, είναι ότι ο ίδιος δήλωσε μαχητής του τάγματος Αζοφ*, το οποίο στην ιδρυτική του διακήρυξη αναφέρεται στην ανωτερότητα της λευκής φυλής, ενώ είναι απόγονοι του Στεφάν Παντέρα, του Ουκρανού δοσίλογου επί ναζιστικής κατοχής και σφαγέα άνω του 1,5 εκατομμυρίου Εβραίων, κομμουνιστών και αντιφρονούντων».

«Το Αζόφ είναι αυτό που είναι, υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού», είχε δηλώσει κυνικά ο Ζελένσκι, πρόσφατα. Θυμίσουμε μάλιστα ότι σε πρόσφατη ανάρτηση του, ο Ζελένσκι είχε προαναγγείλει, ότι η Ουκρανία δεν θα είναι «η Ελβετία του μέλλοντος», αλλά «σίγουρα θα γίνουμε ένα ‘μεγάλο Ισραήλ’ με το δικό του πρόσωπο. Δεν θα μας εκπλήσσει το γεγονός ότι θα έχουμε εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων ή της Εθνοφρουράς σε όλα τα ιδρύματα, στα σούπερ μάρκετ, στους κινηματογράφους, θα υπάρχουν άνθρωποι με όπλα. Είμαι βέβαιος ότι το θέμα της ασφάλειάς μας θα είναι το νούμερο ένα στα επόμενα δέκα χρόνια». Ο Κ. Ήσυχος αναρωτιέται αν το τάγμα Αζόφ και οι άλλες φασιστικές ομάδες θα αναλάβουν την επιβολή του καθεστώτος κατοχής στον ίδιο του λαό, ενώ από πλευράς μας επισημαίνουμε το το παραπάνω μπορεί να μεταφραστεί ως απειλή κατά του λαού του Ντονμπάς, ο οποίος παραλληλίζεται με τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης. «Η επίγευση από αυτή την ανιστόρητη, επικίνδυνη, γεμάτη αντιφάσεις και ψεύδη ομιλία είναι ότι είδαμε έναν πολύ κακό ηθοποιό με έναν εξίσου κακό σκηνοθέτη, τους καθοδηγητές του από τις Ηνωμένες Πολιτείες που σχεδίασαν τα γεγονότα από την πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου», κατέληξε.