ξυλοκοπήθηκε-άγρια-ο-γιάνης-βαρουφάκ-879290
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.03.2023 | 22:03

Ξυλοκοπήθηκε άγρια ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια -Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό (φωτο)

Επίθεση δέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξυλοκοπήθηκε έξω από εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/2).

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της επίθεσης, ούτε από ποιους στοχοποιήθηκε  ο Γ.Βαρουφάκης

Πληροφορίες λένε όμως ότι ο ίδιος, από τα χτυπήματα έπεσε κάτω και κάποιοι συνέχισαν να τον χτυπάνε!

Επίσης, ίδιες πληροφορίες λένε ότι μια ομάδα πολλών ατόμων (περίπου 20) τον προπηλάκισαν αλλά ένας του επιτέθηκε βίαια πλαισιωμένος από άλλα τρία άτομα ενώ κάποιοι βιντεοσκοπούσαν την επίθεση.

Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με τραύματα και κάταγμα στη μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Φωτό από την επίθεση δημοσιεύει η ιστοσελίδα newsbreak.gr

Προπηλακισμός και το 2015

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γ. Βαρουφάκης το 2015, έξω από το ίδιο ακριβώς εστιατόριο, είχε  δεχτεί πάλι επίθεση!

Τότε αντιεξουσιαστές είχαν φωνάξει στον πρ. Υπουργό και του είπαν να σηκωθεί να φύγει από τα Εξάρχεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ψύχραιμος και σηκώθηκε να τους μιλήσει αλλά τα πνεύματα άναψαν, με τον ίδιο και την γυναίκα του, να αποχωρούν εν μέσω αποδοκιμασιών.

Ο ίδιος είναι θαμώνας από παλιά στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Το βίντεο με το Ρώσσο αντιφρονούντα

Τις τελευταίες ώρες, στα social media κυκλοφορεί video κατά το οποίο, ο Γιάνης Βαρουφάκης πρωταγωνιστεί σε επεισόδιο με έναν Ρώσο αντικυβερνητικό. Πρόκειται για βίντεο από εκδήλωση με θέμα «Από την Κρίση στον Πόλεμο: Ένας Χρόνος Μετά» στις 22 Φεβρουαρίου στο Σεράφειο, όπου είχε προκληθεί ένα επεισόδιο με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, που απομάκρυνε Ρώσο αντιφρονούντα, ο οποίος διαφώνησε μαζί του για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν έχει γίνει γνωστό όμως αν το βίντεο αυτό σχετίζεται με την επίθεση.

Το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για μια προβοκατόρικη, “επαγγελματική” επίθεση 4 ατόμων (μαυροφορεμένοι) κατά του Γ. Βαρουφάκη που ήταν στον συγκεκριμένο χώρο  με την συντονιστική του Diem25 (βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερη συνδιάσκεψη).

Σύμφωνα με πηγές του υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν στα Εξάρχεια χωρίς την παρεχόμενη αστυνομική φρουρά του, με δική του επιλογή.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο νοσοκομείο για να του πάρουν κατάθεση.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γ.Βαρουφάκη, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Δ.Μάντζος, προσθέτωντας: «Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει πολιτικό περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει».