Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό
Σάββατο
4
Φεβρουάριος
Back
Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Update 17:00 

Σήμερα στις 7 το έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη.

Νωρίτερα

Σκέψεις για διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα και ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου. To  γεγονός επιβεβαιώσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μέχρι αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας”.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει διάγγελμα αφού έχει σημάνει «συναγερμός» στη χώρα από την  έκρηξη των κρουσμάτων και το φόβο επικράτησης της μετάλλαξης Δέλτα, και ότι αυτός θα γίνει σε τέσσερις φάσεις. 

Σε πρώτη φάση ο εμβολιασμός αναμένεται να καταστεί υποχρεωτικός σε εργαζόμενους σε:

· Μονάδες αυξημένης φροντίδας ηλικιωμένων -οίκους ευγηρίας.

· Μονάδες φροντίδας ΑΜΕΑ.

· Μονάδες φροντίδας ασθενών με χρόνιες παθήσεις και

· Υγειονομικούς (γιατροί νοσηλευτές και διοικητικοί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας).

Πρόβλημα και στο εσωτερικό της ΝΔ

Την ίδια ώρα πάντως, ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει πρόβλημα και στο εσωτερικό της ΝΔ με πολλά στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην θέλουν να εμβολιαστούν. Ενδεικτική είναι η περίπτωση βουλευτίνας η οποία δηλώνει ότι “δεν κάνει το εμβόλιο, γιατί έτσι της έχει πει ο πνευματικός της!!!!”

Ανησυχία για το φθινόπωρο

Η μείωση των νέων εμβολιασμών που προγραμματίζονται, αλλά και ο ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός πολιτών άνω των 60 οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, προκαλούν ανησυχία για την δυνατότητα αντιμετώπισης ενός τέταρτου κύματος και κυρίως από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτές οι συνθήκες οδηγούν σε επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ να είναι οι πρώτοι που αναμένεται να «επιστρατευθούν» εντός του Ιουλίου, ενώ σειρά θα πάρουν οι υγειονομικοί με την πρόθεση της κυβέρνησης να είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

«Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, καθώς έχει ήδη λάβει τη σχετική εισήγηση από την Επιτροπή Βιοηθικής» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Αναστολή εργασίας & διαθεσιμότητα

Οι κυρώσεις οι οποίες θα υπάρχουν βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς μεταξύ άλλων εξετάζεται η αναστολή εργασίας ή η διαθεσιμότητα με τις ανάλογες μισθολογικές επιπτώσεις. Οι αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα ακολουθήσουν την επεξεργασία του σχεδίου από την κυβέρνηση, με σκοπό να παρουσιαστεί ένα συνολικό σχέδιο από την πλευρά της.

Το Μεγάρου Μαξίμου μελετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. και σε κρίσιμους τομείς για την λειτουργία του κράτους, όπως υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, ενώ στο προσκήνιο έχει έλθει και η υποχρεωτικότητα για τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους. Προς το παρόν, η συζήτηση απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς και μετατίθεται πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Βαριά πρόστιμα για ανεμβολίαστους που θα πηγαίνουν σε χώρο εμβολιασμένων

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!