«Εκλογές τώρα» ζήτησε πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

«Εκλογές τώρα» ζήτησε πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η κοινωνία έχει εξαντληθεί, τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συζήτηση για τα νέα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης στη Βουλή. «Δώστε λύση για να σωθεί ο τόπος. Κάντε εκλογές», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Η χώρα, συνέχισε, χρειάζεται μία κυβέρνηση που μπορεί να ζητήσει από τους εταίρους να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για το χρέος, αλλά και να βάλει μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης, φέρνοντας επενδύσεις και δουλειές.

Αναφερόμενος στα νέα προαπαιτούμενα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι φαίνεται πως η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει κάθε εβδομάδα, προσθέτοντας ότι θα ήθελε μία απάντηση για το αν ζητήθηκαν από την κυβέρνηση πρόσθετα προαπαιτούμενα, όπως δήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητάνε», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν συμμετέχει απλώς παρίσταται στη διαπραγμάτευση.

Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση ότι φέρνει τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Το έχετε κάνει πολλές φορές, είπε, αλλά δεν το έχετε ξανακάνει να φέρετε τροπολογίες σε ρύθμιση κύρωσης για τα ψάρια.

Η κυβέρνηση, επεσήμανε, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., έχασε και τους τρεις στόχους που είχε θέσει, δηλαδή το κλείσιμο της αξιολόγησης, την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και τη ρύθμιση του χρέους.

Για τον στόχο του QE ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι μοιάζει να απομακρύνεται και φαίνεται εξαιρετικά επισφαλής, αν δεν υπάρξει κάποια ρύθμιση για το χρέος. Αγωνιζόμαστε για να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και μακάρι να τα καταφέρουμε, είπε, αλλά η χώρα, πρόσθεσε, θα είχε μπει σε αυτή από το πρώτο εξάμηνο του 2015, αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το χρέος, τόνισε ότι η ίδια η κυβέρνηση συμφώνησε το 2016 να αποφασισθούν τα μέτρα στο τέλος του προγράμματος, αλλά το επανέφερε πρόσφατα για να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα νέα μέτρα λιτότητας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!