εκλογές-τα-πρωτοκλασάτα-στελέχη-των-κ-1171773
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.05.2023 | 09:08

Εκλογές: Τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής

Αρκετά μεγάλα ονόματα από σχεδόν όλα τα κόμματα μένουν εκτός Βουλής μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και με την μέχρι τώρα ενσωμάτωση των σταυρών. Με αρκετά ονόματα να είναι εκπλήξεις.

Πάμε να τα δούμε:
Α’ Αθηνών

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στην Α’ Αθηνών εκτός μένουν ο Νίκος Φίλης, ο Χριστόφορος Βερναδάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Β1 βόρειο τομέα Αθηνών

Στον Β1 βόρειο τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ παθαίνει μια πανωλεθρία από τα πρωτοκλασάτα στελέχη να είναι αρκετά που μένουν εκτός βουλής.  Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, ο Γιώργος Μπαλάφας, η Ελένη  Αυλωνίτου και η Αννέτα Καββαδία ενώ από το ΠΑΣΟΚ η μεγαλύτερη έκπληξη ακούει στο όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου που δεν καταφέρει να εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ. Ενώ, από το ΚΚΕ δεν κατάφερε να εκλεγεί ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Πομάνσκι Γκεοργκί.

Β2 Δυτικός Τομέας

Στον Β2 Δυτικό Τομέα εκτός μένουν οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ  ο Δημήτρης  Βίτσας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Χαρά Καφαντάρη ενώ από το ΠΑΣΟΚ  ο Μιχάλης Καρχιμάκης, και ο Θανάσης Κατερινόπουλος δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Β3 Νότιος Τομέας

Στον Β3 Νότιο Τομέα η ΝΔ έχασε στελέχη που είχαν δώσει μάχη στις προηγούμενες εκλογές όπως  ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γρηγόρης Ψαριανός μένουν εκτός από την Βουλή. Από το ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης.

Ά και Β’ Πειραιώς

Στην Α’ Πειραιώς δεν κατάφερε να εκλεγεί για δεύτερη φορά με την ΝΔ η Νόνη Δούνια, ενώ το ιστορικό στέλεχος Ιωάννης Τραγάκης δεν κατάφερε να εκλεγεί. Από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή.

Ανατολική Αττική

Στην Ανατολική Αττική η μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ,  Ευάγγελος Αντώναρος δεν κατάφερε να εκλεγεί, όπως και ο Νάσος Αθανασίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία εκτός μένει μέχρι τώρα ο Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ) και ο Γιώργος Βαρεμένος και Νίκος Μωραίτης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Ζάκυνθο ο Σταύρος Κοντονής βρέθηκε στην δεύτερη θέση του ΠΑΣΟΚ και δεν κατάφερε να εισέλθει στην Βουλή. Στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τον Κωνσταντίνο Ζουράρι, τον Κωνσταντίνο Μάρδα και  τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Στα Ιωάννινα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την ΝΔ, Γιώργος Αμυράς δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στην Λακωνία και στην Καρδίτσα αντίστοιχα δεν κατάφεραν να εκλεγούν ο Σταύρος Αραχωβίτης και η Άννα Βαγενά – Κελαηδόνη  με το ΣΥΡΙΖΑ. Στην Λέσβο, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσωνας Πιπίνης δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στην Κρήτη, που ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν φαβορί δεν κατάφερε να εκλέξει τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό ενώ από το ΠΑΣΟΚ, ο γνωστός δημοσιογράφος, Παναγιώτης Σκουντής δεν κατάφερε να βάλει «καλάθι» στην Βουλή.

Στην Ροδόπη, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του  ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Πεταλωτής δεν θα επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα. Στην Φθιώτιδα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Ιωάννης Οικονόμου δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση και να θέσει εκτός βουλής τον Χρήστο Σταικούρα.