Πολιτική

Εκλογές: Μετά τον σάλο ο Κατρούγκαλος αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτόν ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%.

Η δήλωση Κατρούγκαλου προκάλεσε σεισμικές αναταράξεις και ανάγκασε ακόμη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και συνεργάτη του να διευκρινίσει σε συνέντευξή του ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για αύξηση εισφορών.

Λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του μεγαλοπρεπούς αδειάσματος του Γιώργου Κατρούγκαλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η δήλωση Κατρούγκαλου: 

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.

Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία  είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.

Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του.

Οδυσσέας Δροπολίτης

Recent Posts

Μπακογιάννης: Γιατί βιάστηκε να κάνει «κρυφά» τον Γιούνκερ επίτιμο δημότη

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακηρύχθηκε χθες στις Βρυξέλλες επίτιμος δημότης Αθηναίων.…

2 λεπτά ago

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είναι ό,τι χειρότερο συνέβη στην Αριστερά και στην κοινωνία

Σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον…

3 λεπτά ago

Αναβίωσε στο Εφετείο η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα – Ένταση στο δικαστήριο

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ξεκίνησε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 35χρονου σήμερα…

13 λεπτά ago

Δημόσιες συμβάσεις-Έκθεση ΕΕΣ: Μειώνεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων (έγγραφο)

Συνεχώς μειώνεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της ΕΕ για δημόσιες συμβάσεις σύμφωνα με την ειδική…

13 λεπτά ago

Σέρρες: Ένας χρόνος από τον τραγικό θάνατο μαθητή σε σχολείο

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το τραγικό δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό σχολείο στις Σέρρες  που στοίχισε…

16 λεπτά ago

Κρήτη: Πλήρωση 39 θέσεων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας (προκήρυξη)

Εγκρίθηκε η  προκήρυξη για την πλήρωση 246 θέσεων επί θητεία ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. σε…

23 λεπτά ago