εκλογές-κιναλ-μεγάλη-συμμετοχή-ψήφι-597913
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.12.2021 | 14:15

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη συμμετοχή – Ψήφισαν Ανδρουλάκης και Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη συμμετοχή – Ψήφισαν Ανδρουλάκης και Παπανδρέου

Σε ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία των εκλογών του δεύτερου γύρου στο ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 110.000 είχαν ψηφίσει λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

 Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές για δώδεκα ώρες ως τις επτά το απόγευμα, εκτός αν χρειαστεί λόγω προσέλευσης να δοθεί περαιτέρω παράταση, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, πλην όμως δεν δεσμεύονται από το πού ψήφισαν. Αντίθετα, μπορούν να επιλέξουν όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμούν μεταξύ των 840 (822 στην Ελλάδα και 18 σε έντεκα χώρες του εξωτερικού) που θα λειτουργήσουν.

Στον β’ γύρο δεν προβλέπεται η καταβολή οποιουδήποτε ποσού, ενώ στο ψηφοδέλτιο που θα πάρουν στα χέρια τους θα υπάρχουν μόνο δύο ονόματα, αυτά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου.

Μπορούν να βάλουν μέχρι έναν σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που προτιμούν. Αν δεν υπάρχει σταυρός, το ψηφοδέλτιο θεωρείται λευκό, ενώ αν υπάρχουν περισσότεροι από έναν σταυροί ή άλλα σημάδια πάνω στο ψηφοδέλτιο, θεωρείται άκυρο.

Λόγω πανδημίας, υπενθυμίζεται ότι μπορεί να εισέρχεται ένας μόνο ψηφοφόρος κάθε φορά στο εκλογικό κέντρο, φορώντας απαραιτήτως μάσκα και αφού κάνει χρήση αντισηπτικού, ενώ οι άνθρωποι που θα βρίσκονται επί ώρες στο εκλογικό κέντρο (μέλη της εφορευτικής επιτροπής, εκπρόσωποι υποψηφίων κ.ο.κ.) υποχρεούνται να φέρουν είτε πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, είτε αρνητικό διαγνωστικό τεστ, 48ώρου αν πρόκειται για rapid test ή 72 ωρών αν πρόκειται για pcr test.

Ανδρουλάκης: «Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη»

Στο εκλογικό Τμήμα που λειτουργεί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου προσήλθε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

O κ. Ανδρουλάκης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας,  τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ. σήμερα όνειρα ελπίδες προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται», είπε και πρόσθεσε:

«Ζητώ ξανά και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Παπανδρέου: «Ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή»

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Νίκαιας, στο πλαίσιο των επαναληπτικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωση που έκανε ανέφερε:

«Καλημέρα σε όλους. Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε το μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μία ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή», τόνισε και κατέληξε: «Από αύριο έχουμε πολλή δουλειά, θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής και της ανθρωπιάς.