Έκλεισαν τους σταθμούς του μετρό μισή ώρα πριν τη διαδήλωση για το περιβάλλον

«Μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη διαδήλωση στο Σύνταγμα εκατοντάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων, εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, πολιτικών οργανώσεων, ο αστυνομικός διευθυντής Αθήνας Σκούρας έδωσε εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμό», σύμφωνα με δήλωση της δημοτική συμβούλου Ρέππα Ντίνας.

Όπως καταγγέλλει η δημοτική σύμβουλος: «Απέκλεισαν το κέντρο της πρωτεύουσας για να εμποδίσουν τον κόσμο να συμμετέχει στις διαδηλώσεις. Καταπατούν με κάθε τρόπο τα απλά δημοκρατικά δικαιώματα στη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία, τη συγκέντρωση! Φοβούνται την οργή του λαού όταν αγωνίζεται ν’ ανασάνει και ψάχνουν όποιο τρόπο μπορούν να κλείσουν τις διόδους της ανάσας του!

Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα οι σταθμοί του μετρό. Απαιτούμε ο δήμαρχος της Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης να κάνει αυτό που οφείλει απέναντι στους κατοίκους της πρωτεύουσας, να απαιτήσει να μείνει το κέντρο της πόλης ανοιχτό και προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως κι αν έχει δεν θα καταφέρουν και σπουδαία πράγματα με τέτοια κόλπα! Το νερό δε συγκρατιέται, βρίσκει χώρο και γλιστρά και περνά από τις πόρτες, τα πιο ερμητικά κλειστά παράθυρα, τα πιο λασπωμένα ντουβάρια, απ’ τις πιο μικρές ρωγμές. Ποτίζει και δροσίζει τα πιο διψασμένα στόματα. Και τότε, γίνεται ποτάμι, ποτάμι ζωής κι ελευθερίας!»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΤΡΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!