Εκδήλωση στα γραφεία της Ν.Δ για τη δωρεά μυελού των οστών

Mε στόχο την ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών, ώστε να μπορέσουν στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας να διαδώσουν πόσο σημαντικό αλλά και πόσο εύκολο είναι να γίνει κάποιος εθελοντής δότης, η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα WinCancer, διοργάνωσαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών.

Με τη σημερινή εκδήλωση ξεκίνησε μια πρωτοβουλία του κόμματος που στόχο έχει να εγγραφούν, μέσω της κινητοποίησης των φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα, 1000 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη το Σεπτέμβριο. Για το σκοπό αυτό, ήδη από σήμερα το πρωί, στα γραφεία της Ν.Δ., μπορούσαν φίλοι και μέλη του κόμματος να κάνουν τη σχετική αίτηση και να δώσουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, αφού εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο έργο των φορέων εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, ανέπτυξε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων.

Ο κ. Αυγενάκης έκανε λόγο για διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προώθηση της δωρεάς ιστών και οργάνων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα λοιπά μέλη του προσωπικού των ΜΕΘ, αλλά και την εποπτεία των μονάδων μεταμόσχευσης και την ενίσχυση του επιπέδου μεταμοσχεύσεων στη χώρα.

Επίσης, δεσμεύθηκε για την ενεργοποίηση και ενίσχυση του θεσμού των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως και για παροχή κινήτρων στις Μ.Ε.Θ. για τον εντοπισμό δοτών και παρακολούθηση των επιδόσεων τους από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Στην εκδήλωση μίλησε και η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία τόνισε την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της ενημέρωσης προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών. Ανέφερε μάλιστα, ότι τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και η ίδια είναι ήδη εθελοντές δότες μυελού των οστών και προέτρεψε τους παριστάμενους να κάνουν το βήμα και να γίνουν εθελοντές δότες.

Από την πλευρά της, η Ξένια Παπασταύρου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας που διοργάνωσε την εκδήλωση, υπογράμμισε ότι κάθε πολιτικός φορέας μπορεί και οφείλει να δραστηριοποιείται σε ζητήματα κοινωνικής προσφοράς.

Στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίθηκαν, παρευρέθηκαν και μίλησαν στην εκδήλωση ο Ανδρέας Καραμπίνης, πρόεδρος του Ελληνικού οργανισμού μεταμοσχεύσεων, ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός Διευθυντής του συλλόγου Όραμα Ελπίδας, η Μαρία Κώστογλου, εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή, η Μαρία Τρυφωνίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Η Φλόγα». Από την ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» οι Γιάννης Λιαρός και ‘Αννα Γιαμπουρά.

Στον χαιρετισμό της η Πίστη Κρυσταλλίδου, εκπρόσωπος του WinCancer, που συνδιοργάνωσε τη εκδήλωση, τόνισε ότι το Wincancer συνεχίζει το όνειρο του Δημήτρη Σιάχου, που υπήρξε σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και είχε αγωνιστεί για τη βελτίωση της πολιτικής κατά του καρκίνου στην Ελλάδα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΔΩΡΕΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΟΣΤΩΝ, ΜΥΕΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!