Εισαγγελία Πρωτοδικών: Προκαταρκτική έρευνα για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά -Μιωνή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε την Εισαγγελία Πρωτοδικών στα χέρια της οποίας βρίσκεται ο φάκελος των στοιχείων στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το USB με την επίμαχη συνομιλία του πρώην υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Συγκεκριμένα, ανατέθηκε σε εισαγγελέα η έρευνα για την ηχογραφημένη συνομιλία προκειμένου:

-Να ελεγχθεί εάν είναι νόμιμο ή παράνομο το υλικό, κάτι στο οποίο κρίσιμο ρόλο θα παίξει το εάν η συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική.

-Πιθανότατα να προχωρήσει διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και συγκεκριμένα αν έχει υποστεί κάποιου είδους επεξεργασία.

-Να εξεταστούν νομικά θέματα που προκύπτουν και τα οποία αφορούν, στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας. Και αυτό καθώς η επίμαχη συνομιλία φέρεται να έγινε στην Κύπρο, κάτι που αν ισχύει η επίμαχη πράξη διέπεται από δίκαιο άλλης χώρας.

-Να εξεταστεί αν είναι νόμιμη η χρήση της επίμαχης συνομιλίας με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο σχετικό άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που αφορά χρήση αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΠΠΑΣ, ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΜΙΩΝΗ, ΠΡΩΤΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!