«Είναι η Καλαμάτα παραμεθόριος;»

Ερώτηση στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τίτλο «Είναι η Καλαμάτα παραμεθόριος περιοχή;» υπέβαλαν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών και βουλευτής, Γιάννης Δημαράς, και ο βουλευτής Γαβριήλ Αβραμίδης.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, οι επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσηνίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παραμεθορίων περιοχών όπου μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρήσεις έχοντας όφελος από το νόμο.

Οι κ.κ. Δημαράς και Αβραμίδης ρωτούν με ποια κριτήρια θεωρείται η Καλαμάτα παραμεθόριος περιοχή και αν υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Κύριε υπουργέ,

Στο επίσημο site του ΟΑΕΔ αναφέρεται σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρήσεις έχοντας όφελος από το νόμο. Συγκεκριμένα όλες οι βιομηχανικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Στους νομούς Καβάλας και Δράμας δύνανται να επιδοτηθούν με ποσοστό 4% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%. Τέλος με ποσοστό 1% επιδοτούνται οι ανωτέρω επιχειρήσεις στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών. Όμως στις ανωτέρω τελευταίες επιδοτούμενες παραμεθόριες περιοχές αναφέρονται και οι επαρχίες Καλαμάτας και Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας.

Ερωτάστε κ. υπουργέ:

  • Από πότε και με ποια κριτήρια θεωρείται η Καλαμάτα παραμεθόριος περιοχή;
  • Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει τον παραπάνω ισχυρισμό;Τι σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτό;»    

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ, ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!