Εικόνα εγκατάλειψης στο πάρκο «Τρίτση»-Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι πολιτικές της υποχρηματοδότησης και συνειδητής υποβάθμισης στο πάρκο «Τρίτση» διαπίστωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓτης ΚΕ του ΚΚΕ και εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Αττικής, που το απόγευμα της Πέμπτης περιόδευσε στους χώρους του.

Το πάρκο παρουσιάζει σταθερά τα τελευταία χρόνια μία εικόνα πίσω από τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής, ωστόσο ιδιαίτερα έντονα είναι τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις λίμνες και τους υδάτινους διαδρόμους. Ο μεγαλύτερος όγκος του νερού έχει υποχωρήσει, ενώ σε κάποια από τα λίγα σημεία που δεν έχουν στερέψει, μπορεί να διακρίνει κανείς ψόφια ψάρια να επιπλέουν…

Στη μεγάλη λίμνη του πάρκου έχει απομείνει ελάχιστο νερό, ενώ στους διαδρόμους είναι έντονη η δυσοσμία από τα στάσιμα νερά. Την ίδια στιγμή, ο χώρος του πάρκου σφύζει από ζωή με οικογένειες, παιδιά, ανθρώπους όλων των ηλικιών που αξιοποιούν το χώρο για βόλτα, άθληση κλπ. «Είναι η ανάσα μας», όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία του Κόμματος, ενθαρρύνοντας να συνεχιστεί ο αγώνας…

Το πρόβλημα υδροδότησης έχει τις επιπτώσεις του και στα φυτά και στα δέντρα και είναι γνωστό. Ο Φορέας Διαχείρισης με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο θέμα της υδροδότησης και ειδικά στο πρόβλημα της 5ης λίμνης, σημειώνοντας πως «η συνεχώς μειούμενη παροχή ύδατος από το αντλιοστάσιο του ρέματος της Εσχατιάς (μοναδική πηγή υδροδότησης των λιμνών), οξύνθηκε απελπιστικά ύστερα και από τον εγκιβωτισμό του ρέματος, στο πλαίσιο αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιήθηκαν από το τότε «ΥΠΕΧΩΔΕ». Ως αποτέλεσμα είχε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να εξελίσσεται σχεδόν σε μηδενική, με τις ανάλογες δυσάρεστες επιπτώσεις στην πανίδα και τη χλωρίδα που φιλοξενείται μέσα στις λίμνες».

Το ΚΚΕ μαζί με το λαό ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ και δημοτικούς συμβούλους εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όμορους δήμους, περιηγήθηκε στους χώρους του πάρκου.

Σε δήλωσή του ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε:

«Βγάζει μάτι η συνειδητή προσπάθεια υποβάθμισης του πάρκου «Τρίτση», των εγκαταστάσεων και των υποδομών του, για να εμφανιστεί ως από μηχανής θεός η ιδιωτική επιχειρηματική δράση. Αυτό που ήρθε εδώ και ανακοίνωσε ο υπουργός, κ. Χατζηδάκης, για καθαρή λύση μέσα στο Σεπτέμβρη, εμείς λέμε ότι η μόνη καθαρή λύση είναι εδώ και τώρα να ανοίξει η υδροδότηση των λιμνών και των καναλιών. Να προσληφθούν εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή για όλη αυτή την τεράστια έκταση που ξεπερνά τα 1.000 στρέμματα είναι μόνο τρεις. Να αυξηθεί η χρηματοδότηση του πάρκου «Τρίτση» και να σταματήσει η σχεδιασμένη καταπάτηση χώρων, όπως επίσης και να ξεκουμπιστούν όλες αυτές οι ΜΚΟ που έχουν μαζευτεί και λυμαίνονται το χώρο. Αυτή είναι η καθαρή λύση για το πάρκο «Τρίτση».

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αφήσει τα πράγματα έτσι όπως είναι. Όπως με την καθοριστική του συμβολή έχει κρατήσει το πάρκο ζωντανό και ελεύθερο για χρήση στο λαό της περιοχής, αυτό θα επιδιώξει μαζί με τους εργαζόμενους των γύρω περιοχών και των γύρω δήμων να γίνει και το επόμενο χρονικό διάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί, για να μην κοπεί κομμάτι κομμάτι, για να μην πωληθεί κομμάτι κομμάτι και για να μην υποβαθμιστεί και καταστραφεί».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΚΕ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!