ειδικό-δικαστήριο-άναψε-φωτιές-το-sms-883567
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.01.2023 | 08:46

Ειδικό δικαστήριο: Άναψε «φωτιές» το sms του Παππά στον Καλογρίτσα

Ένα sms με το οποίο ο Νίκος Παππάς φέρεται να ενημερώνει τον Χρήστο Καλογρίτσα καταγράφοντας ποσοστά επιχειρηματιών για τη δημιουργία τηλεοπτικού καναλιού μετά το διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, κατέθεσε για πρώτη φορά στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία.

Το επίμαχο sms, σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα, φέρεται να απεστάλη από τον Νίκο Παππά στον επιχειρηματία στις 15 Σεπτεμβρίου 2016. Όπως εξήγησαν οι δικηγόροι του επιχειρηματία στο δικαστήριο το περιεχόμενο του μηνύματος είχε να κάνει με τη μετοχική σύνθεση του τηλεοπτικού σταθμού που ήθελε να ιδρύσει η εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ, συμφερόντων του επιχειρηματία.

Το επίμαχο sms:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

Ιβάν 35

Καλογρ 35

Α2 16

Κουρής 10

Μάρης 4

Καλημέρα

Α2 αυτός που θα δεις 12.30

Α2 και καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ:

Νίκο μου! …




Σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα, πίσω από τον κωδικό Α2 φέρεται να είναι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου του οποίου το ποσοστό μαζί με εκείνο του επιχειρηματία ισοδυναμούσε με το 51% του υπό σύσταση καναλιού. Το νέο στοιχείο που προσκομίστηκε στο δικαστήριο προκάλεσε αντιδράσεις.

«Το sms, που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από υπεράσπιση Καλογρίτσα, έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Άρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας», δήλωσε ο συνήγορος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης.

«Για πρώτη φορά, αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα», δήλωσε από την πλευρά του ο συνήγορος του Χρήστου Καλογρίτσα Ανδρέας Λοβέρδος.




Μαντζουράνης: Κατασκευασμένο το SMS, συνέχεια από τα παραμύθια της κας Ευθαλίας

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, σχολίασε:

«Το SMS που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια, γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο SMS αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά σχολίαζαν ότι «είναι ολοφάνερο ότι, αφού δεν τους βγήκε η δωροδοκία, το γύρισαν στα κατασκευασμένα SMS».

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών