Έφη Αχτσιόγλου: «Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία»

Έφη Αχτσιόγλου: «Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία»

«O εκβιασμός της efood προς τους εργαζόμενούς της, να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή να απολυθούν, έγινε κατ’ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξη της (ΒLUESKY) τόνισε ότι «για τους εργαζόμενους στα delivery νομοθετήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα αρχικό πλαίσιο προστασίας -για τη χρήση των οχημάτων, τις αποζημιώσεις , τα εργατικά ατυχήματα Προφανώς χρειαζόταν να γίνουν κι άλλα», τόνισε.

Σε ερώτηση, αν ο νόμος Χατζηδάκη ρύθμισε το τοπίο απάντησε: «Ναι, το ρύθμισε, αλλά υπέρ της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση σημείωσε ότι «η πολιτική εξαπάτηση της μεσαίας τάξης από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι ανήλθε στην εξουσία με βασικό σύνθημα πως θα τη σώσει και τελικά τα λεγόμενα μεσοστρώματα βρέθηκαν σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν τη ΝΔ».

Αυτή τη στιγμή «ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ρημάζονται από τα πολλά χρέη τα οποία σωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν δίνει λύση».

«Η κοινωνία πιέζεται επιπρόσθετα από το κύμα της ακρίβειας, το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ τα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια και τα είδη διατροφής. Θα συμβεί το οξύμωρο:η κυβέρνηση να μιλάει για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να έχουμε ανθρωπιστική κρίση λόγω της ακρίβειας σε είδη πρώτης ανάγκης», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!