«Εμπλοκή» με τους Θεσμούς για το Δημόσιο -Πού κολλάει η διαπραγμάτευση

Αγώνα δρόμου μέχρι την Πέμπτη για να ξεκαθαριστεί ποια από τα 88 προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης συναντούν τις μεγαλύτερες τεχνικές δυσκολίες στην εφαρμογή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν μέχρι τον Μάιο, δίνει η κυβέρνηση.

Κυβερνητικός αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις ανέφερε, μετά τις συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, ότι το πρώτο «αγκάθι» φαίνεται να είναι το Δημόσιο και οι νέες διαδικασίες επιλογής Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών.

Ο ίδιος αξιωματούχος απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το πότε θα επισφραγιστεί η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, τονίζοντας ότι στην αποψινή συνάντηση δεν συζητήθηκε τίποτα σχετικά με τις εκκρεμότητές της (Ελληνικό και πλειστηριασμοί), ωστόσο, εκτίμησε ότι η δόση των 5,6 δισ. ευρώ θα δοθεί μέσα στον Μάρτιο.

Όσον αφορά το θέμα ρύθμισης του χρέους ανέφερε ότι «όλα τα κομμάτια του παζλ αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο».

Οι επόμενες συναντήσεις των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών θα γίνουν την Τετάρτη κι αναμένεται να είναι μαραθώνιες προκειμένου την Πέμπτη να έχει ολοκληρωθεί κι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΘΕΣΜΟΙ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!