Διώξεις για τα δάνεια των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άσκησε η οικονομική εισαγγελία

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης έστειλε η οικονομική εισαγγελία μετά το πέρας της έρευνάς της για τα δάνεια των κομμάτων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις για περισσότερο από μια δεκαετία.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά από μακρά έρευνα κατέληξαν σε ένα πολυσέλιδο πόρισμα με το οποίο ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος περισσότερων από 100 στελεχών, τραπεζικών αλλά και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων.

Η παραγγελία αφορά στην άσκηση της δίωξης για το αδίκημα της απιστίας (για τα τραπεζικά στελέχη) και της ηθικής αυτουργίας για τους υπεύθυνους των κομμάτων αλλά και εκείνους που έβαλαν την υπογραφή τους στις δανειακές συμβάσεις.

Τα δάνεια για τα οποία ζητείται η άσκηση της δίωξης ξεπερνούν τα 200.000.000 ευρώ με τους τόκους για καθένα από τα δυο μεγάλα κόμματα και τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί. ( Για όσα ρυθμίστηκαν δεν ζητήθηκε η άσκηση της δίωξης).

Για όσα ρυθμίστηκαν δεν ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης, όπως συνέβη με τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, τα οποία έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται κανονικά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΔΑΝΕΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!