Διορία σε 25 βουλευτές να τακτοποιήσουν απλήρωτα δάνεια ύψους 180.000€

Έναν μήνα προθεσμία να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα έχουν 25 πρώην βουλευτές, οι οποίοι έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 180.000€, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Μετά το πέρας του επόμενου μήνα, ο φάκελος θα σταλεί στις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται, ώστε να ρυθμιστεί το χρέος από εκεί.

Πρόκειται για δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης, τα οποία και αποπληρώνουν με παρακρατήσεις από την βουλευτική τους αποζημίωση, με 300-400€ το λιγότερο τον μήνα, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης. Ωστόσο, 25 από αυτούς, με το που σταμάτησαν να είναι βουλευτές σταμάτησαν και να αποπληρώνουν τα δάνεια που είχαν πάρει, χωρίς πρόθεση να κάνουν κάποια ρύθμιση.

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεται ο κόσμος με την υπόθεση, αφού είναι «απολύτως ελεγχόμενη»:

 «Δεν έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές παίρνουν δάνεια, ενώ ο λαός δεν παίρνει. Δεν είναι ούτε βοηθήματα, ούτε επιδόματα, ούτε ενισχύσεις αλλά δάνεια, όπως αποφάσισε η Βουλή, για να αποπληρώνονται. Οι άνθρωποι που έκαναν τη διαρροή δεν καταλαβαίνουν. Σας το λέω ευθέως. Δεν γουστάρουμε τα «απολιτίκ» ένστικτα του κόσμου να ενεργοποιούνται με λάθος τρόπους.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΑΝΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ, ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!