Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα 2,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,5 μονάδων ως προς την εκλογική επιρροή για τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ως προς την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 27%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. «Άλλο κόμμα», απαντά ότι θα ψηφίσει το 6% των πολιτών.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι «καταλληλότερος πρωθυπουργός» το 60,3% απαντά «κανένας«, ενώ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, επικρατέστερος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 16,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,1%.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των κομμάτων, στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει καλύτερες προτάσεις για τον τόπο» το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και το 10,7% η ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, η ΔΗΜΑΡ με 2,3%, το ΚΚΕ με 1,9% και Άλλο Κόμμα με 2%. «Κανένα» απάντησε το 54,3%. Το 5% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα «ποιο πολιτικό κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές μου ελπίδες/ προσδοκίες» το 11,2% προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και το 10,5% τη ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, το ΚΚΕ με 2,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και Άλλο Κόμμα με 1,6%. «Κανένα» απάντησε το 58,1%, ενώ το 2,5% δεν απάντησε.

Οι πολίτες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό 76%, και ακόμη περισσότεροι (90%) αισθάνονται ανασφαλείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο ποσοστό περίπου (86%), καταγράφεται πεποίθηση επιδείνωσης της ατομικής οικονομικής κατάστασης, και μάλιστα τους τελευταίους 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης
Metron Analysis: Βραχεία κεφαλή ΝΔ, «πρωτιά» για αδιευκρίνιστη ψήφο
Δημοσκόπηση Marc: Βραχεία κεφαλή για το ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της Pulse RC: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

VPRC: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός… ο «Κανένας»

Marc: Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: 2-1, το σκορ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΔΗΜΑΡ, VPRC


Αφήστε μια απάντηση