Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για Τσίπρα, ΔΕΘ και συντάξεις

Τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών στον απόηχο της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καταγράφει έρευνα της Κάπα Research που παρουσιάστηκε στον Alpha.

Σ’ αυτήν, οι πολίτες ρωτήθηκαν σχετικά με την περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 και την προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση για ακύρωση του συγκεκριμένου μέτρου: Το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά πως οι θεσμοί στο τέλος θα αποδεχθούν τη μη περικοπή των συντάξεων. Στον αντίποδα, το 52% εκτιμά πως η συγκεκριμένη προσπάθεια δεν θα ευδοκιμήσει.

Το 76% πάντως εκτιμά πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης κινείται στην σωστή κατεύθυνση και μόλις το 17% έχει αντίθετη άποψη.

Θετική αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κάνει το 35% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική το 46%.

Με το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός για τις επόμενες εκλογές «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες και τη διαπλοκή» φαίνεται να συμφωνεί το 38% των ερωτηθέντων και να διαφωνεί το 55%.

Τέλος τα μέτρα ελάφρυνσης που ανέφερε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, θεωρεί ότι θα έχουν θετική επίδραση το 53% και αρνητική το 21%.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΔΕΘ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!