δημοσκόπηση-pulse-τι-προβάδισμα-δίνει-στη-631342
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.07.2019 | 20:04

Δημοσκόπηση Pulse: Τι προβάδισμα δίνει στη ΝΔ -Τα ποσοστά των κομμάτων

Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 36% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28%. Η διαφορά στη μέση τιμή είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7% και έπονται το ΚΚΕ 5% και η Χρυσή Αυγή 4%.

Μάχη εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για το 6ο κόμμα που θα κερδίσει την είσοδο στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με την εκτίμηση στην αναγωγή επί των εγκύρων εμφανίζεται στο 3%, ενώ το ίδιο ποσοστό φέρεται να λαμβάνει και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο 1,5% εμφανίζονται η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν διαμορφώθηκε στο 7,5%.

Μεγάλη είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λαμβάνει 69% και το ποσοστό όσων «βλέπουν» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 19%.

Στο ερώτημα «τι είδους κυβέρνηση επιθυμείτε» το 36% των ερωτηθέντων απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., το 15% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 11% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τη Ν.Δ., το 17% κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 10% απαντά πως θέλει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Επιπλέον, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37% (έναντι του ίδιου ποσοστού στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 31% (έναντι 28% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ «κανένας» απάντησε το 28% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως εξασφαλίζει την αυτοδυναμία και στις περιπτώσεις (πεντακομματική και εξακομματική βουλή) που εξέτασε η δημοσκόπηση.