Δημοσκόπηση Pulse: Υπέρ Μητσοτάκη η μάχη της ΔΕΘ

Καλύτερη εικόνα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα στη ΔΕΘ καταγράφει έρευνα της εταιρείας Pulse (διεξήχθη 17 και 18/9 σε πανελλαδικό δείγμα 1005 ατόμων) για το iefimerida.gr, τόσο σε ποσοστά όσο και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Τα πολιτικά κέρδη είναι πολύ μεγαλύτερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και ο πρωθυπουργός καταγράφει κάποια θετικά σημεία:

  • στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο για πρωθυπουργό» και οι δύο καταγράφουν αύξηση μετά το καλοκαίρι (+2 ο Αλ. Τσίπρας, +1 ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας, το Μάιο 2017). Η aπάντηση «κανένας» υποχωρεί στο 41%.
  • στις συγκριτικές αξιολογήσεις (όπου απάντησαν όσοι παρακολούθησαν ή είχαν άποψη για την παρουσία στη ΔΕΘ και των δύο αρχηγών), οι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν «προτιμήσεις» σημαντικά υψηλότερες από τα ποσοστά της Πρόθεσης Ψήφου των κομμάτων τους – τουλάχιστον όπως αυτή καταγράφηκε από την ίδια εταιρεία, το Μάιο 2017.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπερέχει σε όλα τα ερωτήματα, με μεγαλύτερα ποσοστά στα «πιο ειλικρινής» και «πιο ουσιαστικός».

 

Στο ερώτημα «Ποιος τα πήγε καλύτερα στη ΔΕΘ» τα ποσοστά είναι:

Κυριάκος Μητσοτάκης 43%

Αλέξης Τσίπρας 26%

 

 

Στο ερώτημα «καταλληλότερος για πρωθυπουργός»:

Κυριάκος Μητσοτάκης 35%

Αλέξης Τσίπρας 21%

Κανένας από τους δύο 41%

 

Στο ερώτημα «Ο πιο ειλικρινής»:

Κυριάκος Μητσοτάκης 44%

Αλέξης Τσίπρας 23%

Το ίδιο και οι δύο 22%

 

Στο ερώτημα «Ποιος αντιλαμβάνεται τα προβλήματά σας»:

Κυριάκος Μητσοτάκης 41%

Αλέξης Τσίπρας 26%

Το ίδιο και οι δύο 21%

 

Στο ερώτημα «Πιο ουσιαστικός»:

Κυριάκος Μητσοτάκης 44%

Αλέξης Τσίπρας 24%

Το ίδιο και οι δύο 21%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΔΕΘ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!