Δημοσκόπηση Prorata: Τι λένε οι πολίτες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Δημοσκόπηση Prorata: Τι λένε οι πολίτες μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Εξόχως ενδιαφέροντα είναι τα πορίσματα που προκύπτουν από έρευνα της Prorata, η οποία είναι η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Η πλειοψηφία των πολιτών που απάντησαν στα ερωτήματα εκφράζει ικανοποίηση από την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 83% των συμμετεχόντων στο γκάλοπ δηλώνει ικανοποιημένο από την καταδίκη των ναζιστών, ωστόσο το 76% εκτιμά ότι δεν τελειώσαμε οριστικά με τον φασισμό.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ένα εύρημα που προκύπτει από την έρευνα σύμφωνα με το οποίο το 21% των συμμετεχόντων στη δημοσοκόπηση δήλωσε ότι θεωρεί χρήσιμη μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι 4 στους 10, από τους συγκεκριμένους που έδωσαν αυτήν την απάντηση, είναι δεξιάς προέλευσης ψηφοφόροι.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!