Δημοσκόπηση Opinion Poll:  Aπώλειες και μηνύματα για την κυβέρνηση (πίνακας) - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
15
Οκτώβριος
Back

Δημοσκόπηση Opinion Poll:  Aπώλειες και μηνύματα για την κυβέρνηση (πίνακας)

Δημοσκόπηση Opinion Poll:  Aπώλειες και μηνύματα για την κυβέρνηση

Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει σε διψήφια επίπεδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll για την εφημερίδα Political. Το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι στις 13,9 μονάδες. Ωστόσο οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού είχαν κόστος για την κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ έχει χάσει έδαφος, αφού η διαφορά, αν και παραμένει διψήφια, είναι μειωμένη κατά 2,1% σε σχέση με την έρευνα της Opinion Poll τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,1% ενώ στην τρίτη θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,2%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,5% και το ΜεΡΑ25 3,2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 12%.

Συνολικά, η δημοσκόπηση στέλνει μηνύματα στην κυβέρνηση.

-Η αποδοχή του συνολικού έργου της Κυβέρνησης παρουσιάζει πτώση  πέντε μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο (από 48.4% σε 43.4%). Η παρηγοριά είναι ότι η αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκιμάζεται από το 11% και του ΚΙΝΑΛ από το 9.4%.

-Στο θέμα των πυρκαγιών το  79% επικροτεί την τακτική των εκκενώσεων και ταυτόχρονα  με κριτική διάθεση το 75.3% να απαντά ότι ο Κρατικός Μηχανισμός θα μπορούσε να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση και μόλις το 25.4% να θεωρεί ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στη πρόληψη και καταστολή.  ‘Όμως, μόνο το 19% θεωρεί σωστή την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (47.4% όσων έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ) και το 17% κρίνει ότι αν είχαμε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών ( 43.3% του ΣΥΡΙΖΑ).

-Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος φαίνεται να έχουν επιφέρει φθορές στη δημοφιλία του Πρωθυπουργού και  την αποδοχή του ως Πρωθυπουργού. Στην δημοφιλία παρουσιάζει πτώση έξι μονάδων σε σχέση με τον Μάιο. Την ίδια στιγμή όμως απώλειες εμφανίζουν και ο Α.Τσίπρας κατά τρεις μονάδες, η Φ. Γεννηματά κατά 6.9% και ο κ. Κ. Βελόπουλος κατά 3.2% . Αύξηση της δημοφιλίας εμφανίζουν οι κ. Δ. Κουτσούμπας κατά δύο μονάδες και ο Γ. Βαρουφάκης κατά 1.9%.

-Μείωση κατά 4,2% υπάρχει και στο δείκτη ικανοποίησης για το  έργο και τις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υψηλό ποσοστό δημοφιλίας αν και μειωμένο ( 52.8%- 57% τον Ιούλιο) και σταθερό προβάδισμα στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός απέναντι στον Α. Τσίπρα.

Εν ολίγοις, στο προηγούμενο διάστημα υπήρχαν φθορές και απώλειες για την Κυβέρνηση τις οποίες δεν εισπράττει κανείς.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο που ο τρόπος που θα διαχειριστεί η Κυβέρνηση τα θέματα πανδημίας, Οικονομίας και ακρίβειας, μεταναστευτικών ροών , ακραίων καιρικών φαινομένων τον Χειμώνα κ.ά θα κρίνουν τους συσχετισμούς του μέλλοντος.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!