Δημοσκόπηση Marc: Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του lay-out.gr

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,3%, βρίσκεται δηλαδή 2,2 μονάδες μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία φτάνει το 21,1%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν από ένα 5,2%, οι Ανεξάρτητοι 4,6%, ενώ η πρόθεση ψήφου για τη ΔΗΜΑΡ αγγίζει το 4,3%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται καθώς συγκεντρώνει το 21,7% έναντι 17,5% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χ.Α με 7,7%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4%, οι ΑΝΕΛ με 3,1%, η ΔΗΜΑΡ με 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%. Σε μια τέτοια περίπτωση, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ δεν θα εξέλεγαν ευρωβουλευτή (αφού το μέτρο είναι 4,7%).

Στην ερώτηση για το ποια θα η καλύτερη εξέλιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας το επόμενο διάστημα, το 26,4% απαντά ότι θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση των απόψεών του και ένα 25,1% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ένα 24,6% βλέπει θετικά το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση ότι το 70,4% πιστεύει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική.

Ελλειμμα ικανοποίησης καταγράφεται για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, το 55,8% θεωρεί ότι η γνώμη του είναι μάλλον αρνητική, ενώ μόλις το 19,5% έχει μάλλον θετική γνώμη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΚΟΜΜΑΤΑ, MARC


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!